Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin dava devam ediyor. Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın duruşma günü il dışında olacağını belirterek, celse arasında Aksakallı'nın ifadesinin alındığını söyledi. Aksakallı ifadesinde şunları söyledi:

'Semih Terzi'nin Ankara'ya geldiğini öğrenince Özel Kuvvetler Komutanı makamında koruma nöbetçiliği görevini yapan Ömer Halisdemir'i, koruma astsubayım Makbul Uluğ vasıtasıyla aradım. Darbeci Albay Ümit Bak ve Mehmet Ali Çelik'in takip edilmesi, fırsat bulunursa etkisiz hale getirilmesi talimatını verdim. Şehit Ömer Halisdemir, Ümit Bak'ın odasında korumalı vaziyette olduğunu söyledi. Bu şekilde Halisdemir ile telefonda 8 kez görüştüm. Son görüşmemizde Semih Terzi'nin hain olduğunu, darbeci olduğunu söyleyerek onu öldürmesi emrini verdim. Hatta bu konuşmamızda, bu olayın sonunda şahadet olduğunu da belirttim ve hakkını helal etmesini istedim. O da 'Helal olsun komutanım' dedi.'

Sabah komutanlığa gittiğinde şehit Ömer Halisdemir'ın yerde yattığını kaydeden Aksakallı, 'Üzerinde bir örtü vardı. Örtüyü kaldırıp alnından öptüm' dedi.