Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Organize Sanayi Bölge Müdürü Olgun Topkaya katıldı.
Mevcut Fatsa Organize Sanayi'nin genişletilmesi ile ilgili bir projenin olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Belediyesi tarafından yapılacak olan kamulaştırmanın ardından altyapı çalışmalarına geçileceğini bildirdi.
Balkanlıoğlu, bu sayede Fatsa OSB'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en geniş Organize Sanayi Bölgesi olacağına dikkat çekerek şunları söyledi: 'Süratle kamulaştırma çalışması bitecek ve ondan sonra alt yapı çalışmaları ve parsel aşamasına geleceğiz. İnşallah çok kısa sürede, sene sonuna kadar tamamlanarak mevcut Organize Sanayi Bölgesi neredeyse iki katı büyüklüğünde bir genişliğe ulaşarak, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en geniş OSB'si olacak. Malumunuz Ordu kalkınmada öncelikli iller arasında 5. bölgede. Ama OSB yapılırsa 6. bölge avantajlarından faydalanıyor. Bu avantajlardan yararlanmak isteyen sanayici ve yatırımcı, gerek Sanayi ve Ticaret Odası'nın kapısını, gerek belediyenin, gerekse valiliğimizin kapısını aşındırıyorlar. Biz bu nedenle bir an önce Organize Sanayi Bölgesi'nin arsa tahsis aşamasına kadar gelip, sanayicilerimize 'buyur yatırımını yap' diyecek duruma ulaşsın diye çalışıyoruz. Bunlardan maksadımız, bölgemiz sadece fındığa bağlı olmaktan kurtulsun, insanlarımız sürekli ve düzenli bir yerlere sahip olarak iş ve aş bulsunlar. Umarız ki, şirket merkezlerini de Fatsa yaparlar. Oradan da belediyelerimize belirli bir pay artışı sağlanarak göç önlenir. Bunun çabasındayız. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün hayırlı ve güzel bir haber aldık. Ordu merkezdeki ikinci OSB'yi ve Ünye OSB'yi de bu aşamalara getireceğiz. Bunun çabası içerisindeyiz' şeklinde konuştu.
Toplantıda Fatsa OSB Bölge Müdürü Olgun Topkaya, Fatsa OSB ile ilgili bir brifing sundu.

Fatsa OSB’de toplantı