AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması kapsamında çalışmalarını ilçe ilçe gezerek sürdürüyor. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri Orhan Tozlu ve Murat Çelik ile birlikte İlkadım'da gerçekleştirdiği çay sohbetlerinde vatandaşlarla biraraya gelen Milletvekili Köktaş, Terme'de de muhtarlarla buluştu. Terme Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Köktaş, ilçede faliyet gösteren Yaşar Makina ve Tellioğlu Metal firmalarına misafir oldu. Firmaların çalışanları ile öğle yemeği yiyen Milletvekili Köktaş, kendisine iletilen sorulara da yanıt verdi.

MEMLEKET MESELESİ

Kimsenin kafasının karışmasına gerek olmadığını, yeni sistemin sadece AK Parti ya da Recep Tayyip Erdoğan meselesi olmadığını dile getiren Köktaş, "Mesele memleket meselesi, mesele ülkemizin ve milletimizin geleceği meselesidir" dedi.

İSTİKRARLI BİR TÜRKİYE VAR

AK Parti'nin 2002'de milletinden aldığı emaneti ileriye taşdığını ifade eden Köktaş, "Bu kutlu yürüyüşün en önemli adımlarını attığımız önemli bir dönemden geçiyoruz. Milletinizin duasıyla Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa ediyoruz. Gece gündüz demeden, milletimizin çizdiği istikamette, ülkemiz ve 79 milyon insanımız için çalışıyor, çalışmaya devam ediyoruz. İşte bu gayretli çalışmalarla hemen hemen her alanda gelişen, büyüyen, istikrarlı bir Türkiye var. Bölünmüş yolları, köprüleri, üniversiteleri, adalet sarayları, okulları, havaalanları, hızlı demiryolları, metroları, tüp geçitleri, limanları, şehir hastaneleri ile sayısız eserler ardı ardına hizmete girdi, girmeye devam ediyor" diye konuştu.

Tüm bunları yaparken, yurt içinde ve dışında birçok odakla da mücadele ettiklerini dile getiren Köktaş, şu ifadelere yer verdi: "Ülkemize dev eserler kazandırılırken bir yandan da bu eserlerin hizmetlerin yapılmaması için dışarıdan destekli içerideki vesayetçiler tezgahlar kurmak için ellerinden geleni yaptı. Fakat feraset sahibi milletimiz bunların oyunlarını bozdu, tezgahlarını başına geçirdi. Şimdi önemli bir sürece girmiş buluyoruz. Mevcut anayasa 1982 model, içinde vesayet ve darbe kalıntıları bulunan, yamalı bohçaya dönmüş durumda. Bu eski model Anayasa ile Türkiye, zorlukluklarla ilerleyebiliyor. Bu Anayasa koalisyonların, ekonomik krizlerin, belirsizlik dönemlerinin Anayasa'sı, bu Anayasa iki başlı yönetimin Anayasa'sı. Bunu değişmesi ve ülkemizin önünü açılması için güzel bir elbiseye ihtiyacı var. Bu da koalisyonların olmadığı ve bunun getirdiği siyasi belirsizliklerin yaratılmadığı bir sistem olan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geçiyor. Baharın gelmesini müjdeleyen cemre; havaya, suya ve toprağa düştü. inşallah bir cemre de 16 Nisan'da sandığa düşecek ve milletimiz anayasa değişikliğine güçlü bir 'evet' diyecek."