AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Türkiye'nin en büyük problemlerinden birinin hayata, geleceğe çok sığ taraftan bakan ana muhalefet partisi olduğunu belirterek, ''Bu hayırcı zihniyet aslında Türkiye'nin gelişimi önündeki en önemli engellerden biri maalesef. Biz MHP ile bu ülkenin geleceğini aydınlık yarınlara ulaşma azmini ve iddiasını destekleyecek bir güçle yola başladık" diye konuştu.

KADINLAR VE GENÇLERLE BULUŞTU

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 16 Nisan'da düzenlenecek referandum çalışmaları kapsamında Bartın'da bir dizi ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi. Bartın'da SKM açılışı yapan Karaaslan, iş dünyası temsilcileri, parti teşkilatları, kadınlar ve gençlerle ayrı ayrı bir araya geldi. Mardin'in Dargeçit mevkiinde şehit olan Uzman Onbaşı Cem Kanbur'un Muratbey Köyü'ndeki ailesini ziyaret eden Karaaslan, gün sonunda Amasra İlçesi'ni ziyaret etti.

ÖNERİ SUNMADILAR

Katıldığı toplantılarda Başbakan Binali Yıldırım'ın Bartın'a selamını ileten Karaaslan, Türkiye açısından çok önemli bir seçime gidildiğini belirterek, "AK Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir darbe anayasası ile yönetilmeyi hak etmediğini söylüyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Biz uzlaşmaya varız' diyerek bize kapıyı açtı. Açılan kapı ile birlikte süreç yeniden başladı. Bana göre Türkiye'nin en büyük problemlerinden birisi hayata, geleceğe çok sığ taraftan bakan bir ana muhalefet partisi. Biz MHP ile bu ülkenin geleceğini aydınlık yarınlara ulaşma azmini ve iddiasını destekleyecek bir güçle yola başladık" diye konuştu.

16 NİSAN'DA TARİH YAZILACAK

"16 Nisan günü Türk milleti, 15 Temmuz gecesi gibi tarih yazacak ve o yazılacak tarihin bir parçası olacak kadrolar o gün sandık başında olacak" diyen Karaaslan, şunları söyledi: "Bu halk oylamasında iki taraf var. Bir taraf sürekli korku üreten, diğer taraf ise umut veren, gerçekten 'Ülkenin geleceği için iyi şeyler yapalım' diyenler. Bu iki anlayış oylanacak. Bunlar bu milleti hiç tanıyamamış. Ekmekle yere 'hayır' yazmalarından belli hiç tanıyamadıkları, evlere ayakkabıyla girmelerinden belli. Bu millet, örfünü adetini yaşantısını bilir. Bu milleti tanımak için bu milletin içinden gelmek gerekir. Milletin içinden gelip, aynı zamanda yönetimde de söz sahibi olduğunuzda, işte o zaman tek yürek olursunuz, tek adam olmazsınız."

MİLLETİ ANLAMADIKLARI KESİN

Bu zamana kadar halkla iç içe ve koordinasyon içinde olduklarının altını çizen Karaaslan, "Recep Tayyip Erdoğan gibi halkıyla milletiyle tek yürek olmuş bir lideri, tek adamlıkla suçlarsanız buna herkes güler geçer. Eğer bir lider 'Ben seçimle geleyim' diye zorluyorsa, 'Ben seçimle geleyim ama 2 dönemle sınırlayın, 2 dönemden sonra da Cumhurbaşkanlığı yapamayayım' diyorsa ve siz hala onu tek adamlıkla itham ediyorsanız kusura bakmayı buna herkes güler. Eğer bir lider 'Benim şu anda yetkim çok fazla, ama millete karşı, yargıya karşı sorumluluğum yok, beni sınırlandırın. Bana değil, bütün Cumhurbaşkanlarına sınırlama getirin' diyorsa kusura bakmayın. Kimse inanmaz boş laflara. Ama bu milleti ne zannettiklerini bilmiyorum. Ama anlamadıkları kesin. Bizim milletimiz konuyu anladı. 18 maddenin hepsini çözdü" diye konuştu.