Urla ilçesinde, her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7. kez düzenlenecek Urla Ot Festivali için hazırlıklar sürüyor. Geleneksel beslenmenin ve doğal gıdaların ön plana çıkarılmak istendiği festivalde, hazırlıklarda neredeyse tamamlandı. Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesinin de destek olduğu ve her sene farklı bir otun tema olarak kullanıldığı festivalde, bu seneki tema ise anne sütünü arttıran, sindirim sorunlarına etkili, boğmaca ve astım hastalığına iyi geldiği belirtilen arapsaçı otu olarak belirlendi. 25 Mart Cumartesi günü İskele Mahallesinden kültür turu ile başlayacak olan Mart Dokuzu 7. Urla ot Festivali, saat 14.00'da Urla Cumhuriyet Meydanından yapılacak olan kortej yürüyüşü ile devam edecek. Açılıştan sonra 15.00-17.00 saatleri arasında ise programlar panel ve yemek atölyeleri ile devam edecek. 26 Mart 2017 Pazar günü ise Urla'nın Özbek Mahallesi Akkum mevkiinde, doğal sofra üyeleri ve köy kadınlarından oluşan rehberler eşliğinde ot toplamak isteyenler bir araya gelecek. Etkinlik için sabah saat 10.00'da Urla Belediyesi önünden hareket edecek olan araçlar ücretsiz kalkacak.
Mart dokuzu 7. Urla Oy Festivali düzenleyicilerinden Urla Özbek Mahallesi Muhtarı Işık Özel Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesine de teşekkür ederek şöyle konuştu:
'Bu senede her yıl olduğu gibi misafirlerimiz için itina ile hazırlandık. Ot tanıma yarışmamız, el ürünleri stantlarımız, çocuklarımız için etkinliklerimiz İYTE ve Türk Kızılayı Urla Şubesi ile ortak çalışmalarımız, müzik dinletilerimiz var. Her şey bir yana şehrin boğucu gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak isteyen herkesi tertemiz doğa havası almak, deniz kenarında dinlendirici bir yürüyüş yapmak ve gerçekten yaşadıklarını hissedebilmeleri için hafta sonu köyümüze bekliyoruz' dedi.