Pursaklar Belediyesi ve Birlik Vakfı'nın birlikte düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milli İrade konferansında konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 'Meclis'te başlayan maratonun sonunda, asıl sahipleri olan millete gidiyoruz. Güzel bir bahar olacak inşallah' ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'yi güçlendireceğini ifade eden AK Partili Keşir, 'Bizim paylaştıklarımızı sizler de başkaları ile paylaşın. Bize bazen soruyorlar '15 yıldır iktidardasınız neyi yapamadınız?' Biz de diyoruz ki şu an Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan krizleri yönetebiliyor, bunun kişilere bağlı kalmasını istemiyoruz. Kurucu liderimizi Erdoğan çok iyi kriz yöneticisidir. Ama bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bunu yapmak istiyoruz. 12 Eylül ve sonrasını çok iyi bilirim. Sürekli krizlerle karşılaştık. Ak Parti'nin bugüne kadar atlattığı badireleri hepimiz biliyoruz. Biz iktidara geldiğimiz zaman 'İktidar olursunuz ama muktedir olamazsınız' dediler. Ya bir muhtıra, ya bir darbe ile kriz oluşturup yönetimi kendi ellerine geçiriyorlardı. 15 yıldır yaşadığımız kriz yönetim becerisinin kişilere, partilere bağlı değil kalıcı olmasını istiyoruz. Bundan 15 sene sonra tekrar bu krizleri yaşamayalım. İstikrarın kalıcı olmasını istiyoruz. Yeni sistemle Cumhurbaşkanı sorumlu hale geliyor. Siyasete uzlaşma kültürü gelecek' diye konuştu.
Programın sonunda Pursaklar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Damla Turhan, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e günün anısına hediye takdim etti.

AK Partili Ayşe Keşir, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı: “Cumhurbaşkanlığı Sis