Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak eferandum için vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Başkan Osman Genç, referandum çalışmaları kapsamında Canik Kadın Girişimciler Derneği (CANKAGİD) yönetimi ve üyelerinin yanısıra Samsun Şoförler Odası üyesi şoförlerle biraraya geldi. Başkan Genç, 17 Nisan sabahının Türkiye'nin diriliş günü olacağını söyledi.

GİRİŞİMCİ KADINLARLA BULUŞTU
CANKAGİD'de, Dernek Başkanı Filiz Yavuz ve AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu'nun da katıldığı toplantıda dernek üyesi kadınlarla sohbet eden Başkan Genç, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye için gerekliliğini anlattı. Bir daha eski kötü günlere dönmemek için anayasa değişikliğinin şart olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Anayasa değişikliği milletimizin arzusudur. Milletimiz darbe anayasasından kurtulmak istemektedir. İnşallah bu hayal 16 Nisan'da güçlü bir 'evet'le gerçek olacak" dedi.

94 YILDA 65 HÜKÜMET

Türkiye'de 94 yıl içerisinde 65 hükümet kurulduğunu, bunun her hükümet için 17 ay gibi bir zamana tekabül ettiğini belirten Genç, "Amerika'da Başkan 5 yılda bir değişiyor ve istikrar var. Bizde ise 25 günlük hükümetler oldu, 9 aylık hükümetler oldu. 1970-1980 arasında tam 13 tane hükümet kuruldu. 17 ayda bir hükümet ne yapabilir? Ancak tebrikleri kabul eder, bürokratlardan, memurlardan brifing alır, ondan sonra bir de bakar ki zaman dolmuş, vedalaşmaya başlar, valizini toplar. Hizmet yapılamaz" diye konuştu.

VESAYETLER SON BULACAK

Milletin 16 Nisan'da 'evet' diyerek FETÖ'nün, PKK'nın ve destekçilerinin seslerini keseceğini ifade eden Başkan Genç, "Maalesef zayıf hükümetler, koalisyonlar nedeniyle iktidarlar kısa süreli oldu, hizmet üretemedi ve darbelerin oluşması için bir altyapı teşkil oldu. Türkiye'miz bir daha darbelerle, bir daha vesayet heveslilerinin girişimleriyle muhatap olmayacak. Bu ülke 16 Temmuz sabahı nasıl karanlıktan aydınlığa uyandıysa, bundan böyle 16 Nisan'la birlikte artık bir daha vesayetlerin, demokrasi dışı güçlerin hayallerinin hayata geçmeyeceği günlere kavuşacağız" şeklinde konuştu.

APAYDIN'A YENİ TÜRKİYE KİTABI

Başkan Genç, Türkiye Şoförler Odası Başkanı Fevzi Apaydın'a Canik Belediyesi tarafından yeni Türkiye'nin inşasına katkı amacıyla düzenlenen 'Yeni Türkiye Yolunda' konferanslarına katılan konuşmacıların konuşmalarının yer aldığı 'Milli Mücadele Şehrinden Yeni Türkiye'ye Giden Yol' adlı kitabı hediye etti. Federasyon Başkanı Apaydın, her zaman yanlarında olan ve desteğini kendilerinden esirgemeyen Başkan Genç'e teşekkür etti.