Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan'ın, kentteki referandum kampanyası çalışmaları devam ediyor. Dün Ankara'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına katılmasının ardından bugün yeniden Mersin'e dönen Elvan, merkez Toroslar ilçesi Kuvayi Milliye Caddesi'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Cadde boyunca tek tek dükkan, mağaza ve iş yerlerine girerek esnafla referandum hakkında sohbet eden Elvan, esnaftan 16 Nisan'da sandıkta 'evet' oyu kullanmalarını istedi. Esnafın, Mersin Devlet Hastanesi'nin kapanmasıyla işlerinin düştüğü, piyasanın durgun olduğu yönündeki şikayetlerini dinleyen Elvan, caddede önünü kesen bir kadın vatandaşın, uyuşturucu kullanımının çok arttığını söyleyerek, önüne geçilmesini istemesi üzerine, bu alanda çok yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Gezisi sırasında karşılaştığı çocuklara oyuncak dağıtan Elvan, bir simit fırınında da vatandaşlara ve basın mensuplarına simit ikram etti. Elinde, fırından yeni aldığı pidelerle Bakan Elvan'ı kahvaltıya davet eden bir vatandaşı kırmamak için pidesinden bir parça kopararak yiyen Elvan, caddedeki gezisini yaklaşık bir kilometre boyunca sürdürdü.
Esnaf ziyaretinin sonunda aynı cadde üzerinde bulunan MHP Toroslar İlçe Başkanlığına geçen Elvan'ı, kapıda MHP İlçe Başkanı Emre Aksay, MHP'li Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve partililer karşıladı. Burada bir süre basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren Elvan, daha sonra caddeden ayrıldı.

Bakan Elvan, esnaf turunda destek istedi