Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Önder Kutlu ve Prof. Dr. M. Emin Aydın ile görüşen Al-Alawi, 'Buraya gelmeden Mevlana Müzesini de ziyaret ettik. Tarihi mirasıyla, geçmişiyle Konya gerçekten çok önemli bir şehir. Konya gibi bir şehrin öğretilerine, sahip olduğu hoşgörü kültürüne bizlerin ihtiyacı var. Tüm bu olumlu sebeplerden dolayı bizim için ve benim şahsım için Konya'ya gelmek sizleri ziyaret etmek son derece önemliydi' dedi.
NEÜ'de bulunmaktan, rektör yardımcılarıyla görüş alışverişi yapmış olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Al-Alawi üniversitedeki öğrenci sayıları hakkında bilgi aldı. 'Üniversitenizin farklı fakültelerinde bulunan Iraklı öğrencilerin varlığı da bizleri mutlu etmektedir' diyen Al-Alawi, NEÜ'nün hızla büyüyen ve gelişen bir üniversite olduğuna dikkat çekti.
Programı nedeniyle il dışında olan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Tahir Yüksek de, Al-Alawi'yi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Üniversite ve Konya'daki eğitimin durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yüksek, uluslararası öğrencilerin kente ve üniversitelerine ayrı bir renk kattığını belirtti.
Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

Irak Büyükelçisi Al-Alawi’den NEÜ’ye ziyaret