Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu'nu 23 Nisan Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirdi.

Kurula, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci, ADD Doğu Karadeniz Bölge Sorumlusu Birol Yelekin, Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, KESK Samsun Dönem Sözcüsü Suat Yıldız ve ADD Samsun üyeleri katıldı.

YENİ ANAYASAYA KARŞI ÇIKMALIYIZ
11. Dönem Başkanı Abdurrahman Akbaş, 2 yıl boyunca görevini gururla yerine getirdiğini ifade ederek, ''Yeni yönetimin de bu görevi gurur ve başarıyla devam edeceğini biliyorum. Derneğimizdeki vatan mücadelem başka bir konumda devam edecek. Birlikte geçirdiğimiz 2 yıl içinde istemeden olsa kırdığım yoldaşım olabilir, bunun için özür dilerim. Gün Atatürkçülerin ve yurtseverlerin kırgınlıkları unutup birlikte olma günü. Çünkü ülkemizde fiilen bir iç savaş başlatıldı. Ülke fiilen bölünmüştür. Resmen adının konulması aşamasına gelindi. resmen ve yasal bölünmeyle, eğer başarabilirlerse bunu yeni anayasayla ve başkanlık sistemi ile gerçekleştirecekler. bütün gücümüzle buna karşı çıkmamız yaşamsal önemde zorunluluk'' diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL'İN ASKELERİYİZ
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ise ADD üyeliğini onurla sürdürdüğünü kaydederek ''Atatürk'e vurmayı, Atatürk'e ve Atatürk değerlerine, felsefesine saldırmayı kendilerine siyaset edilmiş insanlar tarafından maalesef idare ediliyoruz. Yine de bu aydınlığı, güneşi karartmaya bundan önce de güçleri yetmedi ve yetmeyecek. Biz Atatürkçüler bir arada oldukça buna güçleri yetmeyecek. Başka insanlara, başka platformlarda askerlik yapmamıza gerek yok, bize Musatafa Kemal'in askerleri olmak fazlasıyla yeter. Mustafa Kemal'in 100 yıl önce gösterdiği cesareti, karşımızda ejderhalaşmış bir siyasi iktidar da olsa göstermek zorundayız'' dedi.

BU BİR NÖBET DEĞİŞİMİ
Görevlerinin bilinci ve gurur içerisinde olduklarını söyleyen yeni başkan Işık Özkefeli ise ''Bu bir nöbet değişimi. Bugün biz, yarın yeni arkadaşlar gelecek. Ama değişmeyecek yegane şey Atatürkçü düşüncenin kutsallığı ve yüceliği olacak. Atatürk ve Atatürkçüğün sorgulandığı, Kemalizm'in dışlandığı, laikliğin yok sayıldığı bugünlerde ülke bütünlüğümüzü, Atatürk ilke ve devrimlerini savunma ilkesi ışığımız olacak'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU