Samsun Haber - Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programında yaşlı bakım hizmetleri ve huzurevlerinde verilen hizmetlere dair açıklamalarda bulundu.

SAYILARI ARTACAK

Yaşlı yaşam evlerinin kurulmasındaki temel hedefin aile ortamını yakalamak olduğunu ifade eden Balcı, "Bakanlık olarak Türkiye genelinde başlattığımız proje kapsamında huzurevimize bağlı olarak o mahallede ya da yakın bir yerden ev tutuluyor. Oda sayısına göre kişi sayısını belirliyoruz ve ailelerine yakın bir yerde, ev ortamında yaşamalarını sağlıyoruz. Huzurevinde çalışan bakım elemanlarımız, aynı zamanda bu evlerde de çalışıyor. Havza'da bir, Bafra'da iki yaşlı yaşam evimiz var. Bu evleri ziyaret ettim ve çok mutlu olduklarını gördüm. Sonraki süreçte bu evlerin sayısını daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.

O TAVIR KABUL EDİLEMEZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya, Hollanda'da gösterilen tavrı eleştiren Balcı, "Bu antidemokratik tutum ve davranışları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Demokrasinin beşiği denilen Avrupa'nın gösterdiği bu muamele insanlık adına kabul edilmez" dedi.

Pirsu DÜZGÜN