Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, "Cumhurbaşkanı üzerinden yapılan konuşmaları yakından takip ederim. O söylenen sözler sadece Recep Tayyip Erdoğan'a söylenen bir söz değildir. Herkes, Cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek. Çünkü o Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır. Ülkeyi temsil ediyor. Eleştiriler ve diğer şeyler beni rahatsız ediyor" dedi.

CUMHUBAŞKANI-BÜLENT ARINÇ TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bülent Arınç ile ilgili soruya cevap veren Nihat Zeybekci şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı üzerinden yapılan konuşmaları yakından takip ederim. O sadece Recep Tayyip Erdoğan'a söylenen bir söz değildir. Geçen yıl bu dönemlerde AK Parti olarak oyumuz yüzde 50 civarındaydı. 7 Haziran seçimlerinde ise oyumuzun yüzde 40'lara indiğini gördük. O dönemde Bülent Arınç bey, hükümeti eleştirdiği bir dönem olmuştu. Bunun sonuçlarını hepimiz gördük. Ben Cumhurbaşkanımıza karşı söylenen her sözü anlamlı bulurum. Bu parti ya da bu dava Cumhurbaşkanımızın kişiliğinde bayraklaşıyor. Buradaki bir tereddüdün nelere yol açtığını gördük. Yapılan her hareketi de böyle bir sonuç almaya yönelik gayret olarak görüyorum."

"CUMHURBAŞKANI DENDİĞİNDE HADDİNİ BİLECEK"

Bu konuda herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade eden Zeybekci, "Cumhurbaşkanımız hariç herkes, böyle konularda açıklama yaparken vicdani olarak sorumlu olmalıdır. Bu açıklamaların yeniden yapılması kasten mi yapılıyor dedirtiyor. Cumhurbaşkanımız da bir insandır ve eleştiriye elbette açıktır. Ancak halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan bir kişiye kamuoyunun önünde bu tarz yaklaşım gösterilince buna karşı gösterilen refleks de bu şekilde oluyor. Bunları yapmamak lazım. İçeride birebir mücadeleler oluyor. Bunu dışarıda da yapınca bunda kasıt aranır. Herkes dikkatli olmalıdır. Cumhurbaşkanı bu ülkenin 80 milyonunu temsil ediyor. Elbette ona karşı dikkat edeceksiniz. Yıpratılan bu ülkenin lideri olur. Bunun adı bugün Recep Tayyip Erdoğan'dır yarın Kemal Kılıçdaroğlu da olsa yine aynı şeyi söylerim. Herkes, Cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek. Çünkü o Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır. Ülkeyi temsil ediyor. Eleştiriler ve diğer şeyler beni rahatsız ediyor" diye konuştu.