Sağlık Bakanı Recep Akdağ referandum çalışmaları kapsamında Adıyaman'a gelerek bir dizi temasta bulundu. Elazığ'dan Adıyaman'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Akdağ, daha sonra ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ve milletvekilleri ile 'Adıyaman Sağlık İzleme ve Değerlendirme' toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adıyaman'daki sağlık yatırımları ile ilgili açıklama yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Referandum ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tavrını değerlendiren Bakan Recep Akdağ, referandumda bir çok ilin birbiriyle 'evet' oylarında yarışacağını kaydetti.
Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunan Bakan Akdağ, 'Hayırda yarışmak lazım ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi her şeye 'olmaz' anlamında hayırda değil, güzel işler, hayırlı işler anlamında yarışmak lazım. O da ancak 'evet' diyerek yapılabilir. Çünkü Türkiye'ye gerçekten güçlü ve yeni bir hükümet sistemi gerekiyor. Geçmişte direksiyonu bir kişi sağa kırarken öbürü sola kırmasından ülkenin ne kadar zarar gördüğünü bir çok kereler müşahede ettik. Dolayısıyla doğru bir sistemin peşindeyiz' dedi.
Avrupa'nın tutumuna mana veremediklerini vurgulayan Sağlık Bakanı Akdağ, 'Burada anlayamadığımız, anlamakta zorlandığımız ve mana veremediğimiz Avrupalı bazı politikacıların ve ülkelere ne olduğudur. Yani bugün Almanya ile Hollanda'yı bu referandum neden bu kadar ilgilendiriyor. Onu iyi düşünmek lazım. Bizim kendi ülkemizin Türkiye'nin bakanlarını ülkelerinde konuşmaya müsaade etmez iken PKK paçavralarıyla mitingler yaptırmaları gerçekten Avrupa adına bir utanç vesikasıdır. Tarih bunları yazıyor. Bunlardan gerçekten ileride pişman olacaklar. Yanlış yaptık diyecekler. Belki dönüp milletimizden özür dileyecekler. Enteresan bir çifte standart ile karşı karşıyayız. Avrupa insanlık mirasını neredeyse 'reddi miras' eder durumdadır bu son davranışlarıyla ve sınıfta kalmaktadır. Ama tabi Avrupa'da da sağduyulu sesler yükseliyor. Bu yanlışlarından vazgeçecekler hele 16 Nisanda referandumdan güçlü bir 'evet' çıkınca bu yanlışlarından tamamen dönecekler Allah'ın izniyle' ifadelerini kullandı.
Bakan Akdağ'a Adıyaman Valisi Abdullah Erin tarafından tablo ve el dokuması kilim hediye edildi. Bakan Akdağ'ın programına TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, bakanlık yetkilileri ve kamu kurum kuruluş müdürleri katıldı.

Bakan Akdağ’dan Avrupa yorumu