Daha önce 3 Ocak 2015'te Samsunspor'da sportif direktör olarak göreve başlayan Zeren, son derece başarılı çalışmalara imza atmıştı.

Coşkun Zeren, 12 Temmuz 2015'te ise özel işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek istifa etmişti.

Kırmızı-Beyazlı kulüpte, Zeren'in ardından sportif direktörlük koltuğu boş kaldı. Son dönemde kulüpte yaşanan sorunlar ve krizin ardından yönetim, Coşkun Zeren ile temasa geçti.

Görüşmeler sonucunda Zeren, teklifi kabul etti. Dün itibariyle görevine başlayan Zeren'i yoğun iş temposu bekliyor. İlk açıklamalarını Haber Gazetesi Spor Servisi Müdürü Muhammet Çavuşoğlu'na yapan Samsunspor Sportif Direktörü Zeren, "Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sorunları çözmek. sıkıntıları gidermek için çaba harcayacağız. Takımımız son derece karakterli oyunculardan kurulu. Hep beraber bu sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Samsunspor Kulübü ise Coşkun Zeren'in göreve getirilişini resmi internet sitesinden, "Kulübümüzün Sportif Direktörlük görevine sayın Deniz Coşkun Zeren getirilmiştir. 8 Şubat 2016 itibari ile görevine başlayan sayın Zeren'e hoş geldin diyor, görevinde başarılar diliyoruz" ifadeleriyle kamuoyuna duyurdu.