Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden, "25 Aralık 1989 tarihinde kurşuna dizilerek idam edilen Romanya Devlet Başkanı Nikolay Çavuşesku ve eşi Elena Çavuşesku'nun mezarlarının Çarşamba'da olduğunu biliyor muydunuz" şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu bilgi notunun ardından Kaymakamın takipçileri arasında da bir tartışma başladı.

PAYLAŞIMI KALDIRDI

Bütün takipçiler bu bilgiyi ilk defa duyduklarını belirtirken, bazı takipçiler DNA testi sonucunda, idam edilen eski başkan ve eşinin mezarlarının Romanya'da olduğunun teyit edildiğini belirttiler. Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, yapılan bu yorumların ardından paylaşımı sayfasından kaldırdı.

Konuyla ilgili sorulara cevap veren Kaymakam Caner Yıldız, 'Romanya eski Başkanı Çavuşesku konusunu önemli bir şekilde araştırıyoruz. Şu an çok fazla bir şey söyleyemiyorum. O önemli bir konu ve o konu hakkında ben 'bilgim var demiyorum, sadece biliyor musunuz?' diye soru sordum. Ben bilmiyorum. Konu hakkında ufak tefek 3- 5 kişinin bilgisi var ama. Cenazelerinin buraya getirilmesi ile ne alakası var. Onun adı 'Ç' ile başlıyor, Çarşamba'nın 'Ç' ile başlıyor. Başka bir ilişkileri yok. Yani o konuyu bilenler var. Onu belgelendirmemiz lazım. Bunlar önemli işler. Devlet işleri. Çarşamba'yı, Türkiye'yi, her tarafı ilgilendiriyor' ifadelerini kullandı.