Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin zararlı alışkanlıklara ve şiddete yönelmelerini önlemek için spor, kültür ve sanat alanlarında gelişimlerini destekleyecek programlarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Bakan Kılıç, 'Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Uyuşturucu ile mücadele hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğu bir mücadeledir' dedi.

13.3 MİLYON TL
Bakan Çağatay Kılıç, bağımlılıkla mücadele ve farkındalık eğitimi kapsamında önemli çalışmaların altına imza attıklarını söyledi.

Uyuşturucu bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar ile mücadele konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, 'Bakanlık olarak, son 3 yılda 138 projeye 13 milyon 316 bin TL maddi kaynak sağladık. İç Anadolu Bölgesi'nde 430, Akdeniz Bölgesi'nde 214, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 192, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri'nde 184, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 147, Güney Marmara Bölgesi'nde 149 antrenörümüze eğitim verildi. Önümüzdeki dönemde de Kuzey Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki antrenörlerimize de söz konusu eğitimlerin verilmesi planlanmaktadır. Buradaki amacımız, gençlerimiz ve sporcularımız ile bir arada olan antrenörlerimizin bağımlılık konusunda erken yaşlarda tecrübe sahibi olmaları ve konuya müdahale edebilme yeteneklerini geliştirmeleridir' diye konuştu.