Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Beslenme Diyet Uzmanı Diyetisyen Elanur Yılmaz, okul çağında olan öğrencilerin beslenmeleri konusunda ailelerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlaması nedeniyle beslenme konusunda açıklamalarda bulunan Diyetisyen Yılmaz, 'Çocukluk çağında büyüme ve gelişme süreci devam etmektedir, bu yüzden enerji ve besin öğeleri gereksinimleri fazladır. Ayrıca okulda hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma süreci devam etmektedir. Çocuğun bu dönemdeki beslenme alışkanlığı yetişkinlikteki beslenme alışkanlıklarının belirlenmesinde ve ilerideki şeker hastalığı, kalp hastalığı gibi kronik hastalık risklerinin oluşumunda da etkindir. Bu yüzden okula devam eden çocukların beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli, neyi ne kadar yemesi gerektiği çocuğa açıklanmalıdır' diye konuştu.

BAŞARI DÜZEYİ YÜKSELİYOR
Sabah kahvaltısının günün en önemli öğünü olduğunu ifade eden Yılmaz, "Çocuklarınızı kahvaltı yapmadan evden göndermemeye çalışın. En sık karşılaşılan sorun kahvaltı yapmamalarıdır ama en kötü bir bardak süt dahil olsa tükettirilmelidir. Yapılan araştırmalarda kahvaltı eden çocukların etmeyenlere göre başarı düzeylerinin, derse ilgilerinin daha yüksek olduğu, daha kolay öğrendikleri görülmüştür. Çocuğunuza harçlıklar yerine beslenme çantası hazırlayınız çünkü kantinlerden alınacak abur-cuburlar hem sağlıksızdır hem de obeziteyi tetikleyicidir. Beslenme çantalarına 'tam buğday sandviç ekmeği ile yapılmış peynirli/tavuklu sandviçler + süt/ayran + meyve' tarzında daha düşük kalorili ve vitamin mineral yönünden zengin dengeli bir öğün hazırlamalısınız" diye konuştu.