Samsun Haber - Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, TÜYAP Samsun 3. İnşaat Fuarı'nı gezdi. Fuarın inşaat sektörü için önemli olduğuna dikkat çeken Şenocak, sektördeki tüm yeniliklerin fuarda vatandaşlarla buluşturulduğunu ifade etti.

ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

TÜYAP'ın yapmış olduğu fuar organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Şenocak, fuar sayesinde tüm yeniliklerin bir arada sergilendiğini söyledi. Şenocak, 'Çok güzel bir organizasyon. Yaklaşık 90 firmanın fuara katılım sağladığını öğrendik. Katılan firmaların çoğu Samsun'un yerel firmaları, bir kısmı ise bölge illerinden gelmiş durumda. Bu firmaların çoğu üretici firmalardan oluşuyor, bir kısmı ise tedarikçi firmalar. İnşaat sektöründe teknolojinin de değişmesiyle ürünlerin ve yapıcı malzemelerin tamamı da değişiyor. Bu değişen malzemelerin, inşaat sektöründe kullanımı ise enerji verimliliği anlamımda büyük katkı sağlıyor. Mimari anlamda ise görselliğe büyük değerler katıyor. Üretici ile müteahhitleri biraraya getiren önemli bir organizasyon. Müteahhitlerle görüşen tüketiciler, öğrendikleri yenilikleri ve değişimi inşaatlarında kullanma imkanı elde ediyor' diye konuştu.

ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Samsun'un artık bir merkez konumunda olduğunu, bölge illerinden birçok tüketicinin ve müteahhidin Samsun'a geldiğini belirten Şenocak, 'Fuara gelen kişiler, tedarikçilerden ve üreticilerden almak istedikleri ürünleri inceleyip, bağlantılarını yapıyor. Bu fuar Samsun'un turizmine, otellere, restoranlara ve hizmet sektörüne de büyük katkı sağlıyor. Genel anlamda fuar sayesinde Samsun inşaat sektörü, belirleyici marka olma yolunda ciddi mesafe almış oluyor. Bundan dolayı bu fuarı çok önemsiyorum. Şehrimize, üreticiye, tüketiciye ve inşaat sektörüne ciddi anlamda katkılar sağlıyor. Borsan Grup olarak biz de bu organizasyonun dışında kalamazdık. Borsan Kablo, Borpanel, Borkonut, Medicana ve Haber Medya ile fuara katıldık' dedi.

Zeynep Irmak ÖCAL