Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi yönetimi, bu inovatif fikri hayata geçiren eTA'nın Genel Müdürü Hamdi Erçelik'i, İzmirli gazetecilerle bir araya getirdi. 2010 yılından başladıkları bu işte, bugün internet sitesi ve mobil uygulama sayesinde 69 bin kamyoncu ile 7 bin 500 KOBİ'yi üye yaptıklarını kaydeden Erçelik, 'Gerçekten önemli ve büyük bir ihtiyaca cevap veriyoruz. Bu nedenle her yıl ortalama yüzde 15 büyüyoruz. Bu yılki ciro hedefimiz 23 milyon dolar' dedi.

2017 hedefinde İzmir de var
Ağırlıklı olarak İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da hizmet verdiklerini ifade eden Erçelik, 'Kamyoncu esnafımız ve KOBİ'lerimiz nerede ise biz de orada olacağız. Özellikle İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Konya ve Kayseri'de daha aktif olmayı hedefliyoruz' diye konuştu.
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan ise, Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyonun her alanda üretilen değeri daha da katma değerli hale getirdiğini, Türkiye'nin inovatif projelerle daha güçlü bir ekonomiye sahip olacağını, Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon çalışmaları yapan kurum ve şirketlerin artması için destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Güven ağı
KOBİ'lerden yüklerinin taşınmasıyla ilgili teklif bir gün öncesinde geliyor ve genelde bir ya da iki araç ihtiyacı oluyor. Küçük nakliyecinin en büyük sorunu ise aldığı işin ardından gittiği kentten boş dönmek. eTA, nakliye ihtiyacı olan KOBİ ile TIR ve Kamyon şoförlerini buluşturuyor. Bunun için küçük nakliyecinin android telefon kullanması, uygulamayı indirmesi ve sisteme üye olması yeterli. İhtiyaç sahibi KOBİ'nin yakın çevresindeki nakliyeciler, verilen fiyat teklifinden haberdar oluyor. İlk kabul eden işi alıyor. Verilen fiyat kabul edilmezse, nakliyecilerden fiyat teklifleri alınıyor. Ödemenin yüzde 70'i peşin, kalanı teslimat yapılınca alınıyor. Hem ödemeyi hem de kaza-hasar-kayıp sigorta işlemlerini eTA yapıyor. Böylece KOBİ ve nakliyeci arasında güven ağı oluşturuluyor.

KOBİ’lere elektronik ortamda taşımacılık hizmeti