MHP Grup Toplantısı'nda partililere hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 47'nci kuruluş yıl dönümünün hayırlı olmasını temenni ederek, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere uzun bir ömür diledi.
'DOLMABAHÇE MUTABAKATI'NIN KANLI SONUÇLARI CİZRE'DE, SUR'DA GÖRÜLMÜŞTÜR'
'Dolmabahçe Sarayı'nda AKP-PKK buluşmasıyla ilan edilen ihanet mutabakatının kanlı sonuçları Cizre'de, Sur'da görülmüştür' diyen Devlet Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:
'Erdoğan, Dolmabahçe kepazeliğini doğru bulmuyor, kabul etmiyor, hatta yaftalıyordu. AKP'li bakanlarla PKK temsilcilerinin, İmralı canisinin 10 maddelik ihanet metinini kamuoyuna duyurmasına Erdoğan işler sarpa sarınca tepki gösteriyor, sert çıkıyordu. Erdoğan 'haberim yok' diyordu. Ancak Sayın Bülent Arınç geçtiğimiz günlerde, 'Erdoğan'ın haberi var' diyerek bir kez daha malumun ilanını yapmıştır. Erdoğan ise, eski dostuna okyanusun karşı kıyısından cevap vermiş, birden bire 'o zat dürüst değil' sözleriyle telaşının kurbanı olmuştur. Dolmabahçe mutabakatı madem Erdoğan'ın bilgisi dışında yapılmış, madem çok yanlıştır; o halde, PKK'nın ara elemanlarıyla fotoğraf karesine giren, koltuklarında zafer kazanmış komutan edasıyla oturan malum bakanlar hak ettikleri karşılığı niçin görmemişlerdir? Erdoğan kime ne anlatmaktadır? Türk milleti bir kez daha insafsızca aldatılmıştır. Şayet aziz milletimiz bu aldanmaya ses çıkarmıyor, aklı ve vicdanıyla alay edilmesine itiraz etmiyorsa, bizim diyecek bir şeyimiz yoktur. Nihayetinde bedeli ödeyen aziz milletimizin ta kendisidir. Yalan taltif edilip övülüyorsa, yalancılar el üstünde tutulup baş tacı yapılıyorsa, ihanete ortak olanlar görmezden geliniyorsa çok büyük bir sorunumuz var demektir. Türk milleti sabırlıdır. İnanıyorum ki, gereğini yapmak için uygun zaman ve zemini beklemektedir.'
'HEDEF, SURİYE'DEN SONRA TÜRKİYE'DİR'
Türkiye'nin terörle mücadelede, ne pahasına olursa olsun, milli varlık ve güvenliği koruyacak etkili, derinlikli ve taviz kabul etmeyen bir tutum sergilemesi gerektiğini dile getiren Devlet Bahçeli, 'Çünkü sınırlarımızın hemen dibinde yeni bir dünya silah zoruyla, vahşet projeleri güdümüyle kurulmaktadır. PKK/PYD dost ve müttefik gördüğümüz ülkelerden silah alarak Cizre'de, Sur'da Mehmetçiklerin, polislerin hayatlarına kastetmektedir. Ocak ayında Türkiye'ye gelerek çözüm sürecinin diriltilmesini tavsiye eden Joe Biden'in, doğrudan yüzüne bu gerçekleri vuramayanların bugünlerde iş işten geçtikten sonra yaptıkları sitem ve şikayetleri ise inandırıcı değildir. Obama'nın bir özel temsilcisinin, geçtiğimiz hafta Kobani'ye giderek YPG'nin elebaşlarından plaket alması nasıl bir senaryo ve oyunun devrede olduğunu tartışmaya mahal vermeyecek derecede ispatlamıştır. Hedef Suriye'den sonra Türkiye'dir. Sur ve Cizre ise hainlerin, dış güçlerin yönlendirmesiyle özellikle seçtiği, bölünme dinamiklerinin test edildiği yerlerdir. Şu garabete bakınız ki, Türkiye'ye karşı terörist eylem ve saldırı düzenleyenlerle ABD yanak yanağadır. Ve bu ABD'nin başkan yardımcısının Türkiye ziyaretinde AKP'li milletvekilleri, katılımcı diğer milletvekilleriyle birlikte aynı fotoğraf karesine girecek kadar zelil ve zillet faili olmuşlardır' değerlendirmesinde bulundu.