AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk pylaması süreci kapsamında Tekkeköy ve Bafra'da bir dizi program gerçekleştirdi.

SORULARA YANIT VERDİ
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcıları Hasan Uzunlar, Yılmaz Açan, Belediye Meclis ve ilçe teşkilat üyelerinin katıldığı programlarda Tekkeköy'de faaliyet gösteren Sampa, Canik 55 ve FKK Lastik Takoz Sanayi'yi ziyaret ederek yetkililer ve çalışanlarla biraraya gelen Köktaş, daha sonra Büyüklü Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Bafra İlçesi'nde ise muhtarlar, esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelen Milletvekili Köktaş, programlarında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler ve geçmişte yaşanan siyasi kavgalardan söz ederek insanların sistem hakkında kafa karışıklığına neden olan sorulara yanıt verdi.

BİZ DE TAM BUNU DİYORUZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu neden hayır dediğini bilmediğini savunan Köktaş, "Kılıçdaroğlu, yeni sisteme karşı çıkıyor. Fakat neye karşı çıktığını ne biz ne de millet anladı. Kendisi bir radyo programında; 'yeni sistemle birlikte Başbakan ile Cumhurbaşkanın farklı partilerden olması durumunda asıl kavganın o zaman çıkacak' diyor. Biz de tam bunu diyoruz. İki başlı olunca anlaşmazlıklar oluyor, sistem tıkanıyor, işler yavaşlıyor ve ülkenin büyümesi gecikiyor. Bir arabayı iki şoför sürerse kaza yapılır. Bunun için ülkemizin yeni bir sisteme ihtiyacı var" dedi.

MİLLET ONAYLI HÜKÜMET
AK Parti iktidarları döneminde Samsun'da olduğu gibi tüm ülkede büyük bir gelişmenin olduğunu belirten Köktaş, şu ifadelere yer verdi: "Artık hükümeti, milletin seçtiği cumhurbaşkanı aracılığıyla doğrudan kurulacak. Milli iradenin tecellisinin üzerinde kara bir bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri öyle şahıslara bağlı olarak değil, sistem itibariyle inşallah tamamen kapanacak. Bizler siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara bırakmamız gerekiyor. Mesele memleketse gerisi teferruattır. Bu işin kavgası olmaz, bu işin kutuplaşması olmaz. Gittiğimiz her yerde bizler şunu söylüyoruz. 16 Nisan günü sandığa siyasi kimliğimizle gitmeyeceğiz. Bizler 15 yıldır ülkemize ve milletimize karşı hizmet eriyiz. 15 yılda ülkemiz de olduğu gibi Samsunumuz ve ilçelerinin çehresinin değişimine hep birlikte şahit olduk. Yeter mi, yetmez. Çünkü ülkemiz, Samsunumuz, 17 ilçemiz her şeyin en iyisine layıktır. İnşallah yeni dönem de de hizmetlerimiz en hızlı ve etkili bir şekilde devam edecek."