Samsun Hbaer - CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, partisinin İlkadım İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği referandum çalışmalarına katıldı. Hançerli Mahallesi'nde partililerin de katıldığı ziyaretlerde Zeybek, "Partili cumhurbaşkanlığı sistemi, ülkemizin bütünlüğünü temsil edemez. Getirilmek istenen sistem, tam anlamıyla rejim değişikliğidir" dedi.

YETKİNİZİ DEVRETMEYİN
Anayasa değişikliğinde tek kişinin kanun yerine geçebilecek kararname çıkarma yetkisinin olduğunu ve buna da diktatörlük deneceğini iddia eden Zeybek, "Bizim ülkemizde diktatörlük olmaz' diyenleri uyarıyorum. Yarın pişmanlık duymamak ve ileride kullandığınız oydan utanç duymak istemiyorsanız, gelin bir daha düşünün. Özgürlük her bireyin vazgeçmediği en temel haktır. Hak, hukukunuza sahip çıkın yetkilerinizi tek kişiye devretmeyin" diye konuştu.

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIN
Anayasa değişikliği teklifini hazırlayanların, bunu millete anlatamadığını savunan Zeybek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Anayasa değişikliğinde milletin birliğini, ülkenin bütünlüğünü sağlamlaştıracak bir madde yok. Anayasa değişiklik teklifini getirenler, bunu savunamadıkları için karalama ve saldırılarla 'hayır' tercihini kullanacak yurttaşlarımızı sindirmeye, korkutmaya çalışıyor. Milletimiz, özgürlüklerinden taviz vermeyecek, gelecek kuşaklara iyi bir miras bırakmak adına 16 Nisan'da yapılacak referandumda tek kişi yönetimine karşı 'hayır' tercihinde birleşerek ve ülkenin geleceğine, özgürlüğüne sahip çıkacaktır."