Türkiye'deki 3 büyük kulübün futbolun gelişmemesi için uğraştığını belirterek, kulüp başkanlığının hem ticari hem de siyasi boyutunun olduğunu söyledi.

Okan Üniversitesi'nin düzenlediği Spor Seminerleri'nin ilkine deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural konuk oldu.

Seminerde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vural en çok takım değiştiren teknik direktör olarak anılması konusunda '25 takım çalıştırdım. Bu istikrarsızlığın nedeni ben değilim. Sistem acımasız. Bir antrenör bir sezonda en fazla iki takımda çalışabilirken, takım istediği kadar antrenörle çalışabiliyor. Antrenörler savunmasız" dedi. Vural, Gençlerbirliği'nde sadece bir maça çıktıktan sonra görevine son verilmesi konusuna da değindi: 'Hukuki süreci başlattım. Maddi ve manevi zararım için dava açtım. Aynı zamanda Anayasa Mahkemesi'ne gitmek üzere avukatlarım araştırma yapıyor. Çünkü antrenörlerin hukuksal hakları konusunda çok çaresiz olduklarını gördüm. Türkiye'de antrenörler kendi haklarını koruyacak durumda değil.'

Yılmaz Vural, Türkiye'de 1 milyar dolarlık futbol ekonomisini pirana balıkları gibi herkesin parça parça bitirdiğini anlatırken 'Futbolu iflas ettirdiler, şimdi toparlayamıyorlar. Ülke futbolunun ne olacağını Uluslararası Futbol Zirvesi'nde tartışmaya başladılar' dedi.

Yılmaz Vural teknik direktörlerin drama dersi de almaları gerektiğini belirterek 'Bana şovmen diyorlar. Tabii ki şov yapacağım. On binlerce kişi maçı izlemeye geliyor. Bazen maçı kaybedince üzülmüş gibi yapıyorum. Hepsinde üzülsem anam ağlar. Haftaya belki yine yenileceğiz, ne malum' diye konuştu.

'BURAK YILMAZ ŞIMARIKTI, BENDEN ÇOK DAYAK YEDİ'

Öğrencilerin Burak Yılmaz'ın Çin'e transferini değerlendirmesini istemesi üzerine Vural, şu yorumu yaptı: 'İngiltere yerine Çin'i tercih etmesi tamamen duygusal. Burak'ı A Takımı'na ben çıkardım. Çok dayak yedi benden çünkü çok şımarık bir çocuktu. Yeteneğinin ortaya çıkarılmasında emeğim oldu.'