Ali Deniz sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, toplu sözleşme görüşmelerinin de gerçekleştirileceği Ağustos ayına kadar çok yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını ifade ederek, 16 nisan'da halk oylamasına sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ve Yeni Anayasa ile ilgili değerlendirmede bulundu. 16 Nisan'ın seçimin ötesinde anlamı ve tarihi bir önemi olduğunu söyleyerek, 'Referandumda anayasa değişikliği paketinin kabul edilmesiyle, emin olun sadece Türkiye değil, Moritanya'dan tutun Endonezya'ya kadar tüm İslam coğrafyası, mazlumlar, mağdurlar sevinecek. Bunun için o tarihe kadar her birimize büyük sorumluluk düşüyor. Bir yanda küresel vesayet, bir yanda emperyalistlerin işbirlikçileriyle milletin hak ve özgürlüklerine saldıran bir vesayet. Eğer vesayetle tam anlamıyla hesaplaşırsak bağımsızlığımız da tam anlamıyla sağlanmış olacaktır. Önümüze konulan anayasa değişikliği paketi, tam bağımsızlık yolunda bize güç verecektir. Son 15 yıllık iktidarın istikrarına bakıp, koalisyon dönemlerindeki bağımlılığı göremiyoruz. Hem küresel baronlar hem onların yerli işbirlikçileri, tıpkı zayıflayan vücuda virüs girmesi gibi, koalisyonlar döneminde ülkeye yerleşiveriyorlar. Bu da bize onlarca yıla mal oluyor. İstikrar bunun için önemlidir. Hem siyasal bağımsızlık hem de ekonomik bağımsızlık. Vesayet varsa özgürlük olmaz. Özgürlük olmazsa güçlü fikirler çıkmaz. Güçlü fikirler çıkmayınca da, onu bunu taklit etmek zorunda kalırsınız. Bu bağlamda 16 Nisan'ın bol 'Evet'li sandıkların taştığı bir gün olmasını diliyor, her bir üyemizin inisiyatif alarak çalışmalarını yoğunlaştırmalarını bekliyorum' dedi.
Üye çağrısı
Yaz aylarında toplu sözleşme görüşmelerinin yapılacağını hatırlatan Deniz, 'İşimiz bununla bitmiyor. Toplu sözleşme masasına daha güçlü oturabilmemiz için 15 Mayıs'a kadar gece gündüz demeden çalışmalı, yeni üyelerle gücümüze güç katmalıyız' diye konuştu.
Son dönemde ülkede ciddi anlamda bir paradigma değişikliğinin yaşandığına dikkat çeken Başkan Deniz, ülkedeki eğitim felsefesinde de değişiklik beklediklerini ifade etti.