PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un antrenörü Engin Korukır, Karşıyaka mağlubiyetinin ardından, deplasmanda oynanacak Şanlıurfaspor maçı hazırlıkları için çıktığı antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Oynanan futboldan memnun olduğunu belirten Korukır, ilerleyen haftalar için umut dağıttı.

Kaybedilen Karşıyaka maçı hakkında değerlendirmelerde bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, 'Futbolcularımın hakkını yemek istemiyorum. Karşıyaka maçının ilk yarısı dengeli bir oyun oldu. Karşıyaka'nın maç sonlarına doğru temposunun düşeceğini de hesaplamıştık. Oyun aslında istediğimiz gibi de gitti. Sonrasında talihsiz bir penaltı oldu. Olabilir, futbolda bunlar var. Futbolcular ne kadar hata yapsalar da Karşıyaka maçında 70 dakika müthiş bir tempo ortaya koydular. Onlara teşekkür ediyorum ama bunu golle taçlandıramadık. En azından ilk maçımızda bunun skora yansıması lazımdı. Kaçırdığımız bir penaltı var. Ofoedu geçen hafta penaltıdan attı, bu hafta kaçırdı. O ve biz çok üzüldük. Benim en çok üzüldüğüm, maçın 2. yarısında rakibe 1 tane dahi kontra atak vermeden mağlup olmamız. Kaçırdığımız pozisyonlara hiçbir şey demiyorum. Ben oyuncular gol kaçırdı diye futbolcularımı eleştirmem. Ama böyle bir maçtan sonra kaybetmemiz lazımdı. Ben de teknik direktör olarak bundan ders çıkaracağım. Futbolcularım da ders çıkaracak. Zaten maçtan sonra buradan (tesislerden) ayrılmadık. Hep buradayız. Mesaimize de burada devam edeceğiz' diye konuştu.

'BÜTÜN HEDEFİMİZ BU HAFTA URFA'DAN MUTLU DÖNEBİLMEK'

Bütün hedeflerinin Şanlıurfaspor maçından 3 puan alabilmek olduğunu belirten Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, 'Bizim takımımız iyi takım. Takımımızın sadece arka arkaya puanlar değil 3 puanlar kazanması lazım. Bu hafta çok zor bir takımla oynayacağız. Şanlıurfaspor biliyorsunuz tepeden tırnağa değişti. Sezon başında o takımın başında ben vardım. Bizim iyi takım olduğumuzu alacağımız sonuçlar da belli edecektir. Genelde baktığınız zaman gerek futbolcularımız gerek yönetim ve personelimizden son derece memnunuz. Konsantremiz hep yüksek seviyede çalışıyoruz. Bu bize dönecek diye düşünüyorum. Hakikaten bir şanssızlık, becerisizlik ve talihsizlik var. Tabi bizim de beceriksizliğimiz var. En son maçta çok gol kaçırmışız. Demek ki biz de bir yerlerde eksiklik yapmışız. Futbolcularımla beraber o eksikliği tamamladığımız zaman hem iyi sonuç alan bir takım hem de daha iyi oynayan bir takım olacak. Bütün hedefimiz bu hafta Urfa'dan mutlu dönebilmek. Bunu da başaracak güçteyiz' şeklinde konuştu.

'KADRODA 1-2 DEĞİŞİKLİK OLABİLİR'

'Kadroda revizyon yapmayı düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Samsunspor Teknik Direktörü Korukır, 'Çok iyi oynayan bir kadroda fazla revizyona gerek yoktur diye düşünüyorum. Çok iyi oynayan bir takım mağlup de olabiliyor. Ama 1-2 tane arkadaşımızda değişiklik olabilir. Bu taktiksel bir değişikliktir. Rakip takıma göre yapılan bir değişikliktir. Ben takımımın geneline baktığım zaman tecrübelisi ve gençleri hem çok iyi çalışıyorlar hem de çok yetenekliler. Talihsizliğimiz var, onu da atlatacağız diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

ANTRENMANDAN NOTLAR

Kırmızı-beyazlılar hafta sonunda Şanlıurfaspor ile oynayacağı kritik maç öncesinde çalışmalarını Nuri Asan Tesisleri'nde sürdürüyor. Samsunspor bugünkü hazırlıklarını öğlen saatlerinde yaptığı tek antrenmanla tamamladı. Saat 13.30'daki idman, düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Isınma hareketlerinin ardından futbolcular gruplar halinde istasyon ve taktik çalışması yaptılar. Pas çalışması ile devam eden antrenman, şut çalışmasının ardından yarı sahada yapılan çift kale maç ile sonlandı.

Hafif sakatlığı bulunan Canberk Aydın takımla çalışmalara katılmazken, takımdan ayrı düz koşu yaptı.