Samsun Haber - AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, referandum çalışmalarını Canik'in Yavuz Selim ve Soğuksu mahallelerinde sürdürdü. Yavuz Selim Mahallesi'nde bir ev ziyaretinde bulunduktan sonra, Soğuksu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Kurt,'Siyasi partilerin aday göstererek Cumhurbaşkanı'nın hükümeti bizzat kuracağı ve yetkiyi doğrudan milletin kendisinden alacağı bir model hazırladık. MHP'nin desteği ile anayasa paketi 16 Nisan'da milletin onayına sunulacak. Bu anayasa paketinin özü, tek başına iktidarın temsil edilecek olmasıdır. Bunun içerisinde milletvekili seçilme yaşının 18 olması, milletvekili sayısının artırılması, cumhurbaşkanı görev ve yetkilerini düzenleyerek hükümetin direkt halkın seçtiği oylarla belirlenen hükümet modelidir" dedi.

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Yeni düzenleme ile parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı zamanda yapılacağını kaydeden Kurt, "Böylelikle halkımız hem yasama faaliyetini yerine getiren milletvekillerini tercih edecek hem de hükümete o akşam güvenoyu vermiş olacak. Geçmişte olduğu gibi hükümet düşürme pazarlıklarına geçit vermeyeceğiz. Bu şekilde ülkemiz kalıcı bir istikrara kavuşmuş olacak. Böylelikle Anayasa değişikliği ile birlikte kutuplaşmanın da önüne geçilmiş olacak' dedi.

VESAYET SON BULACAK

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile vesayet ruhunun ortadan kalkacağını ifade eden Kurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: '18 maddelik anayasa değişikliğinden sonra ülkenin kaderini etkileyen tüm gelişmelerde nihai sözü millet söyleyecek. Meclis daha da güçlenecek. Şu anki sistemde cumhurbaşkanının hiçbir kuruma karşı sorumluluğu yok. Yeni sistemde cumhurbaşkanı sorgulanabilir, yargılanabilir ve 400 milletvekilinin imzası ile görevden alınabilir. Türkiye 16 Nisan'da önemli bir karar verecek. Daha güçlü, daha büyük bir Türkiye için referandum çok önemli. Biz milletimize güveniyoruz.'

Kurt'a program boyunca AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Musa Arslan ve Canik ilçe teşkilatından yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.