Samsun Haber - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aydınlık Gazetesi'nde yer alan haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Başkan Tok, haberde iddia edilen hususların hiçbirisi gerçek olmayıp, bu iddia ile ilgili Türkiye'nin hiçbir ilinde, hiçbir savcıya ifade vermediğine dikkat çekti.

Tok, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Adı 'Aydınlık' olan ancak yaptığı habercilikle meslek ve insan hakları ilkelerini ayaklar altına alan bir gazetenin bugünkü sayısında; terör örgütü üyesi Adil Öksüz'ü 15 Temmuz gecesi evimde saklayıp akabinde kaçışına yardim ettiğim, bununla ilgili savcılık tarafından ifadem alınıp, MOBESE kayıtlarının tarafıma gösterildiği yönünde hezeyan boyutunda gerçek dışı bir haber yapılmıştır. Haberde iddia edilen hususların hiçbirisi gerçek olmayıp, bu iddia ile ilgili Türkiye'nin hiçbir ilinde, hiçbir savcıya ifade vermedim. Konuyla ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosundan yapılan yazılı açıklama da var. Aksini iddia eden gazetenin, söz konusu ifade tutanağı ile MOBESE görüntülerini; ilkeli bir gazete ise açıkça ortaya koyup yayınlamasını bekliyorum. Gerekli tüm yasal işlemler tarafımdan başlatılmış olup, bu haberi yapanların adalet önünde hesap verecekleri gün elbet çok yakındır."