Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunları hakkında açıklamalarda bulunan Tabip Odası Başkanı ve Samsun Eğitim Araştırma Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, en büyük sorunun şiddet olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının özlük haklarında da iyileştirilmeye gidilmesi gerektiğini ifade etti.

'EN BÜYÜK SORUNUMUZ ŞİDDET'

Sağlıkçıların en büyük sıkıntısının kendilerine uygulanan şiddet olduğuna dikkat çeken kaydeden Doç. Dr. Fatih Özkan, 'Pek çok hekim grubu var. Öğretim üyesi hekimlerimiz var. Asistan, emekli, kamuda çalışan, özel sağlık kurumlarında ve pek çok yerde çalışan hekimlerimiz var. Maalesef şu anda şiddet ve güvenlik olayları ile ilgili sıkıntılarımız 1. sırada bulunuyor. Daha sonra mali sorunlarla birlikte özlük haklarının iyileştirilmesi sorunları var. Hastanelerdeki şiddet olaylarının azalması için yasal düzenlemelerin ve hukuksal açıdan cezaların caydırıcı olması, medya olarak bu işin üzerine engelleyici yönüyle düşülmesi ve çeşitli düzenlemelerin hayata geçirilerek, hastanelerde ve hekimlerin çalıştığı yerlerde şiddetin engellenmesi söz konusu olabilir.

"ÖZLÜK HAKLARIMIZDA İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ"

Bizim şuandaki en önemli sorunumuz budur. Bunların dışında bizim emekli hekimlerimizin maddi anlamda eş değer mesleklerle aynı ölçüde ücretlerini almalarını istiyoruz. Özel hastanelerde çalışan hekimlerimizin, alacaklarının devlet tarafından garanti altına alındığı ortamlarda çalışmalarını istiyoruz. Özel hastanede 1 gün olurum olmam korku içerisinde değil, kendilerini garanti altında görerek çalışmalarını istiyoruz. Hocalarımızın eğitim yönünde desteklenmesini istiyoruz. Eğitime destek verirken de ekonomik olarak da gerekli şartların sağlanmasını istiyoruz. Asistan hekimlerimizin nöbet düzenlerinin kanunlara uygun şekilde uygulanmasını istiyoruz. Bizlerin insani şartlara uygun ortamlarda ve düzenlemelerle çalışmamızı istiyoruz' diye konuştu.