Samsun Hukuki Araştırmalar Derneği ( HUDER) ve Hukukçular Derneği'ne üyesi avukatlar Hukukçu Sivil İnsiyatif Platformu adı altında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakeret ettiğini iddia eden HUDER Başkanı Av. Cihat Başerli, "Avukat olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımıza 'diktatör, şerefsiz, namussuz' demek suretiyle yaptığı hakaret dolu açıklamalarına karşı, Samsun Cumhuriyet Başsavcılğı'na suç duyurunda bulunduk" dedi.

KINIYORUZ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasayı çiğnemekle, kanun, hukuk tanımamak ve bir sürü siyasi suçlamada bulunduğunu da söyleyen Başerli, "Cumhurbaşkanımızı 'Hitler'e benzetmiştir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu ifadeleriyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşmıştır. 91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde, hatta 2000 yıllık Türk tarihinde ilk defa devletin en başındaki bir kişi, milletimizin özgür iradesiyle, vatandaşın oylarıyla seçilmiştir. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, Cumhurbaşkanımız ve makamı hakkında kasten yanlış bir algı oluşturma operasyonunda görev alan bazı siyasi partileri kınıyoruz" diye konuştu.

Bayram OK