Samsun Haber - 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi mahalle gezileriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tanıtan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçedeki yüksek öğrenim ve organize sanayi bölgesi yatırımları hakkında da bilgi verdi.

DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN 'EVET'

Anayasa'nın 18 maddesi üzerinde yapılan değişikliğin halk oylamasına sunulacağı 16 Nisan referandumu öncesinde toplantı ve ziyaretlerini sıklaştıran Başkan Dündar, 'Mahallelerimizi karış karış geziyoruz. Güçlü bir Türkiye için hemşehrilerilerimizle bir araya geliyor, anayasa değişikliğini anlatarak, kendilerinden evet sözü istiyoruz. 16 Nisan'dan itibaren yapılacak değişikliklerle devlet yönetimimiz daha da güçlenecek ve Türkiye daha hızlı büyüyen bir ülke olacak' dedi.

ÇARŞAMBA OSB'DE ÖNEMLİ GELİŞME

Şeker Fabrikası'ndan alınan yaklaşık 900 dönüm alanda kurulacak Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında yeni gelişmeler olduğunu kaydeden Başkan Dündar, 'Yer seçimi etüt çalışmalarının ardından, bu alanın Çarşamba OSB yapımı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından maliyeye devri yapıldı. Bundan sonraki süreçte yatırımcı kuruluşun ve kuruluş işlemlerinin Resmi Gazete'de ilan edilmesiyle birlikte OSB kçalışmaları başlayacak. Bölgemizin ekonomik gelişimine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan OSB'nin müteşebbis heyeti içerisinde Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret Odası, Büyükşehir Belediyesi yer alıyor" diye konuştu.

ÇARŞAMBA, ÜNİVERSİTE İSTİYOR

Çarşamba'yı müstakil bir üniversiteye kavuşturmayı hedeflediklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, şu ifadelere yer verdi: "İlçemizin yüksek öğrenim yolculuğu 11 yıl önce iki sınıfta öğrenim gören 100 üniversite öğrencisi ile başladı. Çarşamba artık 4 binden fazla yüksek öğrenim öğrencisinin yanı sıra, fakültelere, meslek yüksekokullarına ve yurtlara kavuştu. 2010 yılında hayırsever merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu ile Çarşamba Belediyemizin girişimleri ve hükümetimizin destekleriyle Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi kuruldu. Ardından İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Adalet MYO, yeni kazandırılan tesis ve yapılarla ilçemiz üniversite hedefine hızla yaklaşıyor."