Samsun Haber - CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, referandum çalışmaları kapsamında, Asarcık esnafını ziyaret ederek 'hayır'ı anlattı. Asarcık'ta gördüğü manzaranın kendisini umutlandırdığını söyleyen Akcagöz, "Başından beri söylüyoruz bu bir genel seçim değil. Önümüzde bir referamdum var. Bu refarandumun iki seçeneği var. Evet ve hayır. Asarcık'ta, AKP'ye oy vermiş, yarın seçim olsa yine belki AKP'ye oy verecek olan vatandaşlarımızdan, bu refarandumda 'hayır' diyeceklerini duymak, geleceğe dair umutlarımızı yeşertti" dedi.

İŞTE BU FERASETTİR

Asarcık'ın, ciddi bir ekonomik bunalımın içinde olduğunu ifade eden Akcagöz, " Asarcık halkı, ekonominin kötüye gidişinden rahatsız. Asarcık halkı, yarına güvenle bakamıyor. Ve dayatılmak istenen Anayasa değişikliğinin, hiçbir derdine derman olmayacağını da görüyor. İşte bu ferasettir. Bu feraset, Asarcık halkında var ve inanıyorum ki iç huzurumuz için, birlik ve bütünlüğümüz için, referandumda hayır seçeneğine kuvvet vereceklerdir" dedi.

BU DEĞİŞİKLİĞE GEREK YOK

16 Nisan'da herkesi bağlayacak bir temel değişikliğin oylanacağını belirterek, "Böyle bir değişikliğe hiç gerek yok. 16 Nisan'da sandığa gidip, hayır oyu kullanacağız. Oyunu böyle bozacağız. Demokrasiye ve özgürlüklerimize sahip çıkacağız. Bunu başarmak zorundayız. 16 Nisan'da sandıktan hayır çıkarsa, uzun süredir hasret kaldığımız huzur iklimini yeniden yakalayacağız. Buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" diye konuştu.