Samsun Haber - İlkadım'ın İlyasköy ve Yenidoğan mahallelerinde esnaf ve vatandaşları ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 16 Nisan'daki halkoylamasında vatandaşların sandığa giderek son sözü söyleyeceğini ifade etti.

KOALİSYONLARA VEDA EDECEĞİZ

Getirilecek yeni sistemle Türkiye'nin, bir daha koalisyonlara mahkum olmayarak, ayağına vurulmuş bir prangadan kurtulacağını dile getiren Kurt, 'Bu ülkede 1990-2000 arası azınlık hükümetleri dahil, 10 hükümet kuruldu. Sürekli değişen hükümetlerle istikrarın yakalanması mümkün değildir. Halkımız koalisyon hükümetlerinden çok çekti. Ülke yıllarca koalisyon hükümetlerinin getirisi olan siyasi istikrarsızlığın pençesinde kıvrandı. Ülkemiz IMF'nin kapısında dilendiği o kara günlerden 2002'de AK Parti'nin tek başına iktidara gelişiyle kurtuldu. Ve hayal dahi edilemeyecek bir sıçramayla dünyada söz sahibi bir ülke konumuna yükseldi. Şimdi ülkenin geldiği bu noktada yeniden o karamsar günlere dönebilme ihtimalini ortadan kaldırmalıyız" dedi.

SAMSUN YİNE GEREKENİ YAPACAK

Kurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Samsun'da düzenlenecek mitinge katılacağını hatırlatarak, "Bu zamana kadarki seçimlerde, her zaman yüksek oy oranıyla teveccüh gösterdiği Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Samsun halkımız yine yüksek bir oy oranıyla desteğini sürdürecektir. Yaşlısı, genci; kadını, erkeğiyle Cumhuriyet Meydanı'nı dolduracak, adeta bir şenlik ve bayram havasında Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız. Tüm hemşehrilerimizi bugünkü büyük buluşmaya davet ediyorum' diye konuştu.