Samsun Haber - CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 15.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Samsunlularla bir araya gelmesinden dolayı okulların tatil edileceği ve öğrencilerin meydana götürüleceği yönünde duyumlar aldıklarını belirtti. Zeybek, bu olayı şiddetle kınadığını ifade etti.

EĞİTİM HAKKI GASP EDİLİYOR

Gençliğin baskı altına alındığını söyleyen Zeybek, 'Okulların tatil edilmesini siyasi ikbal için yapanları uyarıyorum. Gençlerimizi derslerinden uzak tutmayı doğru bulmadığımız açık ve nettir. Mitinge taşıma yapabilmek için okulları tatil ediyorlar. TEOG değerlendirme toplantısı yapmak gerekçesi ile iktidar partisine yaranabilmek için okulları tatil ediyorlar. Devletin bütün olanaklarını kullanarak miting yapan iktidar partisi, milletin çocuklarının eğitim hakkını da gasp ediyor. Anayasa değişikliği için doğruları söyleyemedikleri ve halkı yanılttıkları gibi, Cumhurbaşkanının Samsun'a gelişinde mitinge taşıma yapmak için okulların tatil edilmesini açık yüreklilikle söyleyemeyenler TEOG gerekçesine sığınıyorlar' şeklinde konuştu.

CİVAR İLLER DE TATİL EDİLDİ

'Halkımıza doğruları söylemeyenler, çocukların ve gençlerin eğitim hakkını çalıyorlar' diyen Milletvekili Zeybek, şunları söyledi: 'Samsun ve civar illerde yarın tatil nedeniyle kaç bin öğrenci eğitim ve öğretim hakkından mahrum bırakılacak? Eşit olmayan şartlarla devletin ve belediyelerin her türlü maddi imkanlarını kullanan ve öğrencilerin eğitim, öğretim hakkını engelleyen anlayışa, 16 Nisan'da yapılacak referandumda, milletimizin ortak aklı hep birlikte 'hayır' diyecektir.'