Öğrencilerin yardımlaşma duygularını arttırarak, çevrelerine duyarlı, sosyal sorumluluk duygusu artmış, yardıma muhtaç insanlara faydalı işler yapan bireyler olmalarını sağlamak amacıyla Avni Akyol İlkokulu, 'İyilik Kutusu' adlı projeyi hayata geçirdi.
Proje kapsamında öğrencilerin iyilik yapma konusunda birbirleriyle yarışarak, insanları mutlu etmenin hazzını yaşamalarını sağlamak, ayrıca olumsuz öğrenci davranışlarının da bu sayede azalması hedefleniyor. Öğrenci ve velilerin okulu benimsemeleri, dünyada tek olmadıklarının bilincine varmaları, yardımlaşma ve iyi bir birey olma duygularının gelişmesini, pekişmesini sağlamak projenin diğer hedefleri arasında yer alıyor.
'İyilik Kutusu' adlı proje henüz uygulama aşamasında, okulun dikkat çeken bir yerine İyilik Kutusu yerleştirildi ve öğrencilere proje yöneticileri tarafından konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin yaptıkları iyilikleri bir kağıda yazarak İyilik Kutusu'na atmaları söylendi, haftalık olarak yapılan değerlendirmenin sonucunda en beğenilen iyiliği yapan öğrenci ödüllendiriliyor. 27 Şubat 2017 tarihinde başlatılan proje 02 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek.
20-24 Nisan 2017 tarihleri arasında Avni Akyol İlkokulu öğrencilerinin 'İyilik Kutusu'ndan çıkan, yaptıkları iyilikler arasında 'Ben bir yaşlı kadının odun taşımasına yardım ettim. Bizim orada bir engelli var, ona hep yardım ediyorum. Okuldan gelince ona çorbasını içiriyorum. Aç kuşlara yem ve su verdim. Otobüste yaşlı kadına yer verdim. Ben küçük bir köpeğe ekmek verdim. 'Arkadaşlarımın suyu, ders kitapları, kalemleri olmadığında onlara kendiminkileri veririm' notları dikkat çekti.

Avni Akyol’dan İyilik Kutusu projesi