Bugün de Evren ve Şereflikoçhisar'da vatandaşlarla buluşan Başkan Gökçek'e, 'Ankara güzelse senin sayende', 'Ankara'nın mimarı Melih Gökçek' sloganları eşliğinde sevgi gösterilerinde bulunuldu.
Başkan Gökçek'in ilk durağı Ankara'nın en uzak ilçesi olan Evren oldu. Evren'de coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yapmış olduğu yatırımlar ile yeni projeleri özetledi, referandumda neden 'Evet' denilmesi gerektiğini anlattı.
'Evren'e bu zamana kadar sizce ne kadar yatırım yapılmıştır?' sorusuna vatandaşlardan cevap isteyen Başkan Gökçek, alanı dolduranların söylediği rakamların gerçek rakama yaklaşmadığını bile söyleyerek, bu zamana kadar 29 trilyon (eski parayla) lira yatırım yapıldığını açıkladı.

'Evren'e verdiğimiz sözleri yerine getirdik'
Başkan Gökçek, '3 yıl önce Evren'e ilk geldiğimiz zaman verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Evren'e 29 trilyon liralık yatırım yaptık. Nüfusa oranlarsak Ankara'nın kişi başına en çok yatırım alan ilçesi' dedi.
Başkan Gökçek, 3 yıl içerisinde yapılan ve daha sonra yapılması planlanan hizmetleri özetle şöyle sıraladı:
'61 bin ton asfalt attık, 8 köy yoluna asfaltladık. 21 kilometre köy yolu açtık. 1,5 kilometre içme suyu hattı, 770 metre atık su hattı döşedik. 105 bin çiçek ve çalı, 34 bin 65 ağaç, dikimini gerçekleştirdik. Hirfanlı Barajı çevresinin düzenleme çalışmalarını yaptık. Merkeze de bir park yaparak çocuklar için hizmete açtık.
854 aileye 12 bin 850 koli gıda yardımı yaptık. 12 balıkçı kayığını, balıkçılığı geliştirmek için sizlere hediye ettik.'
Vatandaşların 'Doğalgaz istiyoruz' sözlerinin üzerine Başkan Gökçek, 'Bu kadar hizmeti sizlere getirdik ama doğalgaz konusunda hiçbir şey yapamam, çünkü doğalgaz bana bağlı değil' dedi.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra vatandaşlara 'evet' oyu vermelerini öneren Başkan Gökçek, 'TV programlarında beni izleyenler bilir, detaylı bir şekilde anlattım. Sizlere de anlatacağım' diyerek şunları söyledi:
'Teröristler 'hangi partilisin demeden' bombalar patlatıyor. Sen CHP'lisin, sen MHP'lisin, sen AK Parti'lisin demeden bombalar patlatıyor. Bakın Türkiye'deki hayır diyenlere, PKK, DHKP-C, FETÖ, Amerika, Fransa, Almanya, Hollanda hepsi hayır diyor. Her 'hayır' diyen terörist değildir ama tüm terör örgütleri ve bu ülkeler 'hayır' diyorsa bir düşünün.'
'Evren'de en az yüzde 80 evet bekliyorum' diyen Başkan Gökçek, mitinginin ardından Evren'de 15 Temmuz Şehitleri Sosyal ve Kültürel Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı.

Başkan Gökçek, Şereflikoçhisar'da
Başkan Gökçek'in Evren'den sonraki ikinci durağı Şereflikoçhisar oldu. Başkan Gökçek'i, Şereflikoçhisar Tuzgölü Meydanı'nda yapılan mitingde binlerce vatandaş sevgi gösterileriyle karşıladı.
Başkan Gökçek, konuşmasını yapmak için kürsüye çıktıktan sonra vatandaşlar tarafından Meydan'da 'Sadece Ankara'nın değil Şereflikoçhisar'ın da büyük Başkanısın' yazılı dev afiş açılırken, 'Ankara güzelse senin sayende', 'Ankara'nın mimarı Melih Gökçek' sloganları atıldı.
Başkan Gökçek, burada da sosyal hizmetlerden fen işlerine, kırsal hizmetlerden çevre korumanın çalışmalarına kadar yapılan hizmetleri anlattı. Başkan Gökçek, 'Evet'e hazır mısınız?' sorusuna halktan gür sesle gelen 'evet' cevabı karşısında 'hay maşallah' dedi.
Başkan Gökçek, Şereflikoçhisar'a eski parayla 123 trilyon liralık yatırım yapıldığını da açıklarken, yapılacak olan çalışmalar hakkında da vatandaşlara müjdeler verdi. 'İki yıl içerisinde yolu yapılmayan köy kalmayacak. Mezbahanenizi yeniledik ama yetmedi. Yenisini yapmak için de çalışmalarımıza başlıyoruz' diye Başkan Gökçek, Fen işleri Daire Başkanlığı tarafından 268 ton asfalt atıldığını belirtirken, 'İstanbul'a yılda dökülen asfaltın onda birini Şereflikoçhisar'a atmışız hayırlı uğurlu olsun' şeklinde konuştu.
İlçeye yeni gelecek olan doğalgaz sonrası tekrar asfalt atılacağını da belirten Başkan Gökçek, ilçeye yapılması planlanan Aile Yaşam Merkezi için de Belediye Başkanı Ferda Polat ile birlikte çalışma yapacaklarını söyledi.

Başkan Gökçek, Evren ve Şereflikoçhisar’da