Samsun Haber - CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, örgütlerinin referandum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkel, vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını ve halkın referandumun ülke geleceği açısından öneminin farkında olduğunu belirterek 'hayır'ın İlkadım'da açık ara önde olduğunu savundu.

ENGELLERLE KARŞILAŞIYORUZ

İlkadım İlçe Örgütü olarak 200 kişiyle sahada aktif bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Türkel, "Mahalle toplantıları, ev toplantıları yapıyoruz. Milletvekillerimizle esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar sırasında sık sık engellemelerle karşılaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen İlkadım İlçe Örgütü olarak sokak sokak; köy köy dolaşıp insanlarımızla buluşarak, ülkemizin iktidar tarafından sürüklenmek istediği karanlığı halkımıza anlatıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yine önceki dönem Genel Başkanımız sayın Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcılarımız ve farklı illerin milletvekilleri Samsun'a geldi. Onlar haricinde Samsun milletvekillerimizle, ana kademe yöneticilerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, bu ülkenin götürülmek istendiği uçurumu vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Şu an sahada gördüğümüz duruma, izlenimlerimize göre İlkadım'da 'hayır' açık ara önde gidiyor. Bu anlamda Samsunlunun Cumhuriyetine, memleketine sahip çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

VALİ ŞAHİN'E DAVET

Eşit şartlarda referandum çalışması yapılmadığını öne süren Türkel, "İktidar partisi mensupları, 'evet'i savunanlar, devletin imkanları ile referandum propagandası yaparken, bizler maddi ve manevi sorunlarla boğuşuyoruz. Birçok engelleme ile karşılaşıyoruz. Bu durumun ortadan kaldırılması ve tüm demokrasilerde olduğu gibi herkesin eşit şekilde propagandasını yapması daha doğru olacaktır. Bunların yanı sıra, Sayın Valimizin 'evet' bürolarını ziyaret ettiğini duyduk, kendisini 'hayır' bürolarına da davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU