Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, fındık destek ödemelerinin başlamasıyla birlikte Ordu'da 116 bin fındık üreticisine 276 milyon 490 bin lira ödendiğini söyledi.

PİYASALAR CANLANDI
Bu ödemelerin Ordu ve Giresun açısından hayati önem taşıyan bir özelliğe sahip olduğuna dikkat çeken Ünal, 'Bu yıl doğrudan destek ödemelerini erken yapılması piyasalarca canlılığa sebep oldu. Fındık fiyatlarında yaşanan istikrarsızlık sebebiyle ekonomi durma noktasında gelmişti. Destek ödemeleri adeta bir can suyu oldu. Bu ödemelerin özellikle ekonomik ve sosyal hayatı fındığa endeksli olan Ordu ve Giresun başta olmak üzere bölgemiz adına ne kadar önemli olduğu ve devam etmesi gerektiği ortaya çıkmış oldu. Bu destek ödemeleri her yıl devam etmesi hatta kanunlaşmasından yanayız" dedi.

İKAMETGAN UYARISI
Ünal, son dönemde tartışmaya açılan 'fındık destek ödemelerinden yararlanan ve bölge dışında yaşayanların ikametgahlarını memleketlerine aldırması' fikrini desteklediklerini açıkladı. Ünal, şöyle konuştu: 'Fındık destek ödemelerinden yararlanan ve bölgemiz dışında ikamet eden fındık üreticilerinin ikametgahlarını memleketlerine aldırması fikrini destekliyoruz. Örnek vermek gerekirse, 114 ilde gerçekleştirilen fındık destek ödemelerinin üçte birini Ordu alıyor. Ordu'dan 116 bin fındık üreticisinin yaklaşık 45 bini Ordu dışında yaşıyor. Dolayısıyla yapılan 276 milyon 490 bin liranın üçte biri Ordu dışına çıkıyor. Bu paranın tamamen Ordu'da kalması gerekir. Dolayısıyla il dışında yaşayan vatandaşlarımızın ikametgahlarını Ordu'ya alması doğru olacaktır' diye konuştu.