Okan Üniversitesi'nin düzenlediği Spor Seminerleri'ne Teknik Direktör Yılmaz Vural konuk oldu. Yılmaz Vural, Türk futbolu, Gençlerbirliği'nde yaşadığı olaylar ve Burak Yılmaz transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de teknik direktörlerin drama dersleri alması gerektiğini vurgulayan Yılmaz Vural, 'Bana şovmen diyorlar. Tabii ki şov yapacağım. On binlerce kişi maçı izlemeye geliyor. Bazen maçı kaybedince üzülmüş gibi yapıyorum. Hepsinde üzülsem anam ağlar. Haftaya belki yine yenileceğiz, ne malum' ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz'ın Çin'e transferi hakkında sorulan soruya Yılmaz Vural, "İngiltere yerine Çin'i tercih etmesi tamamen duygusal. Burak'ı A Takım'a ben çıkardım. Benden çok dayak yedi çünkü çok şımarık bir çocuktu. Yeteneğinin ortaya çıkarılmasında emeğim oldu" cevabını verdi.

Yılmaz Vural, sözlerine şöyle devam etti:
'Bizim de Rolex'imiz, X5'imiz var ama biz oralarda değiliz. Bunlara sahip olmamız bile onları rahatsız eder. Siyasete girmenin en kısa yolu da kulüp başkanlığından geçiyor. Ben futbolun içinde olduğum yaklaşık 30 yılda sportif amaç taşıyan tek bir başkanla tanışmadım. Bir de bu kulüp başkanları oyuncuya dayalı bir sistem kurdular. 3-4 oyuncu teknik direktörü istemezse teknik direktör gider. Futbolu iflas ettirdiler, şimdi toparlayamıyorlar. Ülke futbolunun ne olacağını Uluslararası Futbol Zirvesi'nde tartışmaya başladılar.