Programa Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, GESTAŞ Müdürü Volkan Uslu ile kurum il müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yusuf Noyan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Şehitler Sinevizyonu ile devam etti. Sinevizyonda İslam coğrafyasının önde gelen şehitleri anılırken 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'de unutulmadı.
Programda konuşan TÜGVA Çanakkale İl Başkanı Halil İbrahim Kahraman, 'Babamız Habilin Ahdiyiz biz levhi mahfuza zümrüt kalem ile nakşedilen, Uhud'ta Hz. Hamza, Kerbela'da Hz. Hüseyin gibi Malazgirt'te Alparslan, İstanbul 'da Fatih desinler, surlarda bir sancak namı Ulubatlı adı Hasan, Ertuğrul koyundan cennet kokusu gelir, Ezineli Yahya Çavuşun sesiyiz biz, bir saat ki bombayı göğsünde söndüren Anafartalar da 57. alayız biz. Kör gecenin sabahına doğan Mavi Marmara'nın furkanıydı desinler, hainlik kokan temmuz gecesinde Halisdemir'den bir bilek Ömer desinler, bi yıldız olsun adı Fetih Sekin misali bu şafaklarda yüzen al sancağa bir yıldızs desinler adalet koksun cennetin kiraz çiçeklerinden şiir gibi Mehmet Selim Kiraz desinler. Gökten ecdad inerek öpsün o pak alında peygamberin aguşunda Mehmedim desinler, biz kısık sesleriz minareleri sen ezansız birakma Allah'ım niyazıyla 15 Temmuz gecesini aydınlık bir sabaha mücdeleyen liderin erleri desinler' dedi.
Şehitler Sinevizyonunun ardından kalabalık bir orkestrayla sahne alan Grup Yürüyüş, eserlerini şehitlere ithaf ederken 'Ey Şehit', 'Metin Yüksel', 'Şehitler Ölmez', 'Ayrılık Türküsü', 'Çağlara', 'Unadikum', 'Özgürlük Türküsü', 'İntifada', 'Allahu Ekber', 'Kavgam Karanlığa', 'Kurşun Gazeli' gibi bilinen birçok ezgi ve marşı seslendirdi. Katılımcıların coşkuyla marşlara eşlik ettiği program da sloganları atıldı, tekbirler getirildi.

TÜGVA Çanakkale’den ‘Şehitler Gecesi’ programı