Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği sohbet toplantılarında anayasa değişikliği ile getirilmek istenen yeni sisteminin önemli olumsuzluklar yaşatacağını ifade etti.

MECLİS İŞLEVİNİ YİTİRİYOR

Havza'nın Çayırözü Köyü'nde düzenlediği toplantıda konuşan Zeybek, anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanına kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verildiğini belirterek, "Bunun anlamı açık ve nettir, tek kişiye kanun çıkarma yetkisi veriliyor ve parlamentonun kanun çıkarma yetkileri tek kişi tarafından kullanılıyor. Gazi meclisin yetkilerine partili cumhurbaşkanı ortak oluyor. Bazı hallerde TBMM devre dışı bırakılıyor. Kurtuluş Savaşı verilirken dahi kapatılmayan Meclis'in çıkarması gereken kanunlar kanun hükmünde kararnamelerle yetkileri elinden alınıyor. Bütün yetkileri tek kişiye verirseniz bilin ki yakın gelecekte Meclisimizin bir işlevi kalmayacaktır. Unutmayın tek kişiye verebileceğiniz yetkiler bir gün sizlere büyük zararlar verecektir. Dünyada örnekleri mevcut, dikkatli olun" dedi.

DÜNYA İLE BARIŞIK DEĞİLİZ

Türkiye'nin dünyada birçok devletle kavgalı olduğunu savunan Zeybek, "Bu kavganın sonucunda Avrupa ülkelerinde yaşayan yurttaşlarımız da zarar görecektir. Ülkemizde yatırım yapmış yabancı sermayenin kaçışı ile birlikte işsizlikte patlama yaşanacaktır. Sebepsiz kavgaları sonlandırmak, uygar dünya devletleri ile barış içinde yaşamak ve özgürce yaşamak istiyorsak 16 Nisan'da yapılacak referandumda hep birlikte güçlü bir biçimde 'hayır' demeliyiz" diye konuştu.