Samsun Kasaplar Odası Başkanı Şen, 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı tavan fiyatlar biz kasaplar için gayet olumlu oldu. Karkas etin kilosunun 23 lira olacağını söyledi. Bu da et fiyatları Samsun'da 2-3 lira arasında düşeceğini gösteriyor. Uygulanan bu fiyat tarifesi kasap esnafımız ve lokantacılar için iyi olacak. Vatandaşlarımız da daha ucuza et yeme imkanı bulacak.

SAMSUN'DA ET FİYATLARI 3 LİRA GERİLEDİ

Bakan Bey açıklamadan önce Samsun'da karkas etin kilo fiyatı 26-27 liradan satılıyordu. Şu anda et fiyatları 3 lira geri çekildi. Zaten bizim beklentimiz de bu yöndeydi. Kasaplar, eti eski fiyatlardan daha ucuza satınca zarar etmeyecek. Eti ucuz aldıkları için vatandaşlara da ucuz satacaklar. Bu da satışların artmasına neden olacak. 2-3 lira biz kasap esnafları için büyük bir rakam. Samsun merkezinde 110 kasap var. Bu kasaplarımız yeni fiyat tarifesi sayesinde daha güzel günler görebilecekler' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et temsilcileri ile yaptığı görüşme sonrasında kıymanın tavan fiyatının 32, kuşbaşının 34 TL, karkas etin ise 23.3 TL olacağını açıklamıştı.