Haber Medya Grubu yayın organlarından HaberHayat dergisi şubat ayının konuğu olan tiyatro oyuncusu Gülşen Sezek'le yapılan çok özel bir röportaj...

HABERHAYAT: Sizi tanıyabilir miyiz?
GÜLŞEN SEZEK: Ali Poyrazoğlu Tiyatro Okulu'nda 4 sene eğitim aldım. Zamanın en sevilen dizisi Süper Baba'nın son sezonunda rol adım. Süper Baba'dan sonra 5 yıl Nejat Uygur Tiyatrosu'na oynadım. Daha sonra sırasıyla Büyük Yalan, Yaralı Yürek, Sıla, Aylin dizilerinde yer aldım. O ara tiyatro da yaptım. Levent Kırca Tiyatrosu'nda iki sezon oynadım. Ödül alan, festivallere giden İki tane kısa metrajlı filmde başrolleri paylaştım.

HABERHAYAT: Tiyatro kökenli bir oyuncusunuz. Şimdiye kadar daha çok tiyatro mu? Dizi mi yaptınız?
GÜLŞEN SEZEK: Ben tiyatro aşığıyım. Profesyonel olarak çalıştığım yer sahne. Tiyatro kökenli bir oyuncu, kendini yenilemek adına sahnede olmak zorunda. Ama ben ikisini birden yürütmeye çalıştım.

HABERHAYAT: Tiyatro mu? Dizi mi? Hangisini daha çok seviyorsunuz?
GÜLŞEN SEZEK: Aslında açık söylemek gerekirse tiyatro kökenli olan herkesin kalbinde tiyatro yatıyor. Ama sonuçta hayatımızı daim ettirebilmemiz için dizi yapmak zorundayız. Ekrandan kazandığımız parayı, tiyatrodan kazanamıyoruz. İkisini de keyifli ve zor yanları var.

HABERHAYAT: Oyunculuk yapmaya nasıl başladınız?
GÜLŞEN SEZEK: Çocukluğumdan beri oyunculuk yapmak istiyordum. Ortaokulda kendi oyunumu yazıp, sahneye koydum. Daha sonra da eğitimini alıp, profesyonel olarak bu işi yapmak istedim.

HABERHAYAT: Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?
GÜLŞEN SEZEK: Oyunculuk benim için bir aşk ve bu aşk hiçbir şekilde bitmiyor. Her zaman hayatımda olmasını istiyorum. Oyunculuk yapmadığım zamanlarda mutsuz hissediyorum kendimi. Bir çocuğum yok, evlat sevgisini bilmiyorum ama mesleğimi evladım olarak görüyorum. 20 yıldır, hayatımda olan bir şey. Ve hiçbir zaman sevgisi azalmıyor. Tam tersi çoğalıyor. Yaptığın iş başarılı olduğun zaman ya da insanlar tarafından beğenildiğin zaman o aşk daha da büyüyor.

HABERHAYAT: Oynamak istediğiniz bir karakter var mı?
GÜLŞEN SEZEK: Yıllardır hep şizofren bir kadını oynamayı istiyorum. İki farklı karakter oynamak her zaman oyuncuya çok cazip geliyor. İki zıt karakteri aynı anda oynamayı isterim.

HABERHAYAT: 90'lı yılların pek çok dizisinde rol adınız. Unutamadığınız bir dizi var mı?
GÜLŞEN SEZEK: 90'lı yıllarda Çiçek Taksi, Affet Bizi Hocam, Süper Baba, Tatlı Kaçıklar'da rol aldım. İlk profesyonel oyunculuk denemem Tatlı Kaçıklar'dı. Bu nedenle o dizinin yeri ben de her zaman ayrıdır.

HABERHAYAT: Peki oyuncu olarak kimleri beğeniyorsunuz?
GÜLŞEN SEZEK: Türkiye'de bir tek Zuhal Olcay'ı beğeniyorum. Onun dışında diğer oyuncuların farklı farklı rollerini beğeniyorum.

HABERHAYAT: Samsun'u nasıl buldunuz?
GÜLŞEN SEZEK: Nejat Uygur Tiyatrosu'nda çalıştığım zaman Türkiye'yi dolaştık. Samsun da turne için geldiğimiz şehirlerden. Yöresel yemeklerinizi, özellikle kuymağı çok beğeniyorum. Şehir olarak da çok nezih bir şehir. Havası çok temiz. Doğası çok güzel. Kafasını dinlemek ve doğa ile baş başa kalmak isteyenler için Samsun en doğru adres.

HABERHAYAT: Son olarak dergimizi nasıl buldunuz?
GÜLŞEN SEZEK: Derginiz çok güzel. Güncel konuları yakalamışsınız. Bir kadının eline alıp, sıkılmadan, keyifle okuyabileceği bir dergi. Röportajlarınızı ve fotoğrafları çok beğendim. Özellikle cemiyet sayfanız çok dikkat çekici. Cemiyet sayfanız, derginize samimiyet katmış. Böyle güzel bir dergi yaptığınız için size teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

RÖPORTAJ: Ayşe KUŞCU