İlçede haftada bir gün kurulan sebze pazarında fiyat etiketi denetimi yapan Havza Belediyesi Zabıta ekipleri sebze tezgahlarında etiketi bulunmayan pazar esnafını uyararak ihbarname bıraktı.

Ekipler aynı zamanda esnaflara terazi ve tartı aletleri ile genel hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundu. Havza Belediyesi Zabıta Amiri Erhan Demir, denetimlerin vatandaşın hem sağlığı hem de maddi açıdan haksızlığa uğramaması adına çok önemli olduğu ifade etti.

ESNAFIN YARDIMI ÖNEMLİ
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirterek, "Bu hafta ekiplerimiz sebze pazarı ve diğer tezgahlarda etiket denetimi uygulamasına başladı. Ekiplerimiz etiket denetiminin yanı sıra hijyen ve diğer konularda da pazar yerlerinde denetimler gerçekleştiriyor. Esnafların temizlik ve diğer konularda bizlere yardımcı olmaları önemli. Yapılan denetimler ile vatandaşlarımızın hem sağlığını korunması hem de maddi açıdan zarar görmesinin önüne geçmek için bu denetimler gerekli. Vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir. Halkımızdan ve esnaflarımızdan ricamız bizlere yardımcı olmaları" diye konuştu.