Organize Sanayi Bölgesi 2. kısımda atış poligonu mevkisinde tahsisi yapılan Mobilyacılar ve Marangozlar Sitesine ait arsa üzerine yapılacak inşaatın arazi tesviye düzenleme işlemlerine başlanıldı. Sanayi sitesinde faaliyet gösteren mobilyacıların daha geniş bir çalışma alanında faaliyetlerine devam etmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında 87 adet 300'er metrekarelik kapalı alanı 150 metrekare açık alanı olan iş yerleri inşa edilecek. Sanayi sitesinde mobilya esnafının dağınık bir şekilde faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Tokat Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Veysel Biçer,'Şuanda 50 şer metrekarelik yerlerde esnaf arkadaşlarımız üretim yapıyor. Buraya geldikleri zaman mobilyacılar daha rahat faaliyet göstererek güzel işler çıkartacaktır. Ayrıca burada mobilyacılar arasındaki dayanışma ve birliktelik daha da artacak. Devletin vermiş olduğu imkanlardan faydalanacağız. Örneğin iş birliği güç birliği projesi kapsamında 4-5 esnaf bir araya geldiği zaman devletimiz 250 bin TL hibe 750 bin lirada sıfır faizli kredi veriyor. Bunlardan faydalanabileceğiz, üretim hacmini büyüteceğiz. Sadece Tokat merkez olarak değil ilçelere yakın illere de üretim yapacağız. Şu anki iş yerlerimizde toplu üretim yapma olanaklarımız yoktu' dedi.
Tokat Organize Sanayi Bölge Müdürü Oğuz Keleş ise, mobilyacılar sitesinin 500 ile 750 arasında ek istihdam sağlayacağını ön gördüklerini ifade ederek,'OSB'de olmanın mobilyacılara yatırım teşvik açısından faydaları olacak. Cumhurbaşkanımızın verdiği iş birliği seferberliğine adım oldu bu proje' diye konuştu.
Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel de bu tür sanayi sitelerin büyütmek isteyen iş yerleri için yapıldığına dikkat çekerek,'Mevcut sanayi sitemiz ihtiyaca cevap vermiyordu. Bu anlamda mobilyacıların da 2 yıldır yeni bir site kurulması için çalışmaları devam ediyordu. Şuanda bu projede sona gelinmiş durumda. Bakanlık olarak yeni nesil sanayi sitelerini destekliyoruz' şeklinde konuştu.

Tokat’a yeni mobilyacılar sitesi