Samsun Haber - BU HAKLAR VERİLEMEZ

Anayasa değişikliği ile partili cumhurbaşkanlığının getirilmek istendiğini savunan Zeybek, "Bu sistemde cumhurbaşkanı yardımcılarının atanma kıstasları belli olmadığı gibi sayısı da belirsiz. Atanacak cumhurbaşkanı yardımcıları, cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanacak ve ömür boyu dokunulmazlık kazanacak. Seçilmemiş bir kişiye bu haklar çok fazla. Siyasi sorumlulukları bulunmayan yardımcıların hata yapmalarında bedeli milletimiz ödeyecek" dedi.

BELİRSİZLİK HAD SAFHADA

Referandumdan 'evet' çıkması halinde cumhurbaşkanının sınırsız yetkilere sahip olacağını öne süren Zeybek, "Kaç bakanlığın olacağına ve bu bakanlıklara kimlerin atanacağına cumhurbaşkanı tek başına karar verecektir. Bunun dışında tüm üst düzey bürokratlar da cumhurbaşkanın tarafından atanacak ve görevden alınması da tek kişi tarafından yapılacak. Sınırsız yetkilerin tek kişide toplanmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

ÜRETEN ÜLKE OLMALIYIZ

"Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Ülkemiz üreten ekonomi olmaktan çıkarıldı" diyen Zeybek, şu ifadelere yer verdi: "Küresel güçler çeşitli yollarla yurttaşlarımızı sömürüyor. Ülkemizde mutlaka üreten ekonomiye geçişi sağlamalıyız. 16 Nisan'da hayır çıkması, batılı ülkelerle ilişkilerimiz daha çok gelişecektir. Tersi durumda dünya devletleri ile ilişkilerimizin daha da bozulacak, işsizlik ve ekonomik sıkıntıların artacaktır. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için 'hayır' demeliyiz."