Samsun Haber - AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'i ziyaret etti. Milletvekili Kurt ve Başkan Şahin, ziyaret sonrası Bafra Belediyesi'ne ait tesisleri gezdi. Programa AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Adnan Günal, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

GÜN SİYASET GÜNÜ DEĞİL

Ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Kurt'a teşekkür eden Şahin, 'Vekilimiz her fırsatta ilçemizi ziyaret ediyor. Bu ziyaretinde ise belediyemizi ait tesisleri gezdiler ve incelemelerde bulundular. Daha sonra anayasa değişikliği referandumu çalışmaları için programlara katıldık. AK Parti ve MHP'nin uzlaşması ile hazırlanan, 18 maddeden oluşan anayasa değişikliği 16 Nisan'da milletimizin kararına sunulacak. Biz bu değişikliklerin ülkemiz ve insanlarımız için faydalı olduğuna inanıyoruz. Çok yoğun ziyaret programları ile hemşehrilerimizle dertleşiyoruz. Hiçbir şeyi saklamadan 18 maddeyi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Milletimizin desteği bizleri memnun ediyor. Bu değişikliklere AK Parti, MHP ve BBP Partisi destek veriyor. Ayrıca yüzlerce sivil toplum kuruluşu bu değişikliklere gönülden evet diyor. Milli ve manevi değerlere bağlı her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuş bu 3 partimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız devletimizin geleceğini düşündükleri için evet diyor. Gün siyaset günü değildir. Bu nedenle milletimiz rahat olmalı ve demokratik tercih haklarını kullanırken, konunun bu tarafına da bakmalarını rica ediyorum' diye konuştu.

CUMHURİYETE GÖZ DİKENİN…

Mevcut sistemin sorunlar çıkartan, çıkan sorunlara çözüm üretemeyen bir sistem olduğunu ifade eden Başkan Şahin, mevcut sistemin Türkiye'ye dar geldiğini söyledi. Şahin, 'Hepimizin hatırladığı gibi geçmişte seçim oluyor ancak hükümet kurulamıyordu. Aylarca görüşmeler, partiler arasında pazarlıklar, bakan pazarlıklarıyla zaman geçiyordu. Kurulan hükümetler uzun süreli olmuyordu, koalisyon krizleri yaşanıyordu. 1950 yılından bugüne 67 yılda 48 hükümet kuruldu. Ortalama ömrü bir buçuk yıldır. Bunun sonucunda kaybeden milletimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz oluyordu. Diyelim ki zor bela hükümet kuruldu, bu sefer başbakanlar ve cumhurbaşkanları arasında anlaşmazlık oluyordu. Anayasa kitapçıkları havalarda dolaşıyor, ekonomik krizler yaşanıyordu. Artık bunlar yaşansın istemiyoruz. Rejim değişecek deniliyor, bu milletimize karşı yüz kızarmadan söylenen bir yalandır. Bizim rejimimiz cumhuriyettir, cumhuriyeti de bu millet kurdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde İstiklal Savaşımızı zaferle kazandık, cumhuriyetimizi kurduk. Cumhuriyetin bekçisi de 80 milyon vatan evladıdır. Bu cumhuriyete göz dikenin gözünü çıkarmak hepimizin boynunun borcudur. 15 Temmuz FETÖ ihanetinde bunu tüm dünyaya gösterdik' diye konuştu.