Samsun Haber - Samsun Tabip Odası'nda basın açıklaması yapan Başkan Dr. Murat Erkan, referandum süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Referandum sürecine ilerlerken Samsun Tabip Odası olarak sürece dair kendi gözlem ve değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşmak istediklerini ifade eden Başkan Erkan, bu kapsamda binin üzerinde kişiyle görüştüklerini belirtti.

TEHDİT UNSURU GİBİ KULLANILIYOR

Yapılan ziyaretler sonucu binin üzerinde kişiyle görüştüklerini kaydeden Erkan, referandum sürecinin siyasi çekişmeye dönüştüğünü belirtti. Erkan, 'Toplumun her kesimine eşit mesafede olması gereken kamu ya da özel kurumlar aksine davranıyor. Halk oylaması sürecinde resmi ya da özel televizyon, gazete ve diğer yollardan 'evet'i savunanların 'hayır'ı savunanlara göre 20 kat daha fazla zaman kullanabildiği, yayın organlarının bu konuda baskı altında tutulduğu hissi oluştu. İktidar, toplumun geleceğine ilişkin referandum tercihini zaman zaman bir tehdit unsuru gibi kullanıyor, diğer tercih tarafında olanları ise farklı suçlamalara maruz bırakıyor' şeklinde konuştu.

ŞİDDET DİLİ DEVAM EDİYOR

Halk oylaması sürecinin, toplumu 16 Nisan'dan sonra sağlıksız bir sürece götürebileceğini söyleyen Erkan, 'Geride kalan sürede gerginliğin azaltılması, bağımsız olması gereken kurum ve kişilerin kendi pozisyonlarına çekilmesi, toplum önderlerinin barışçıl yaklaşımlar sunması sürecin en az zararla atlatılmasında faydalı olacak' dedi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam ettiğine de değinen Başkan Erkan, '29 Mart Çarşamba günü Aksaray'da aile hekimi olarak görev yapan Dr. Hüseyin Ağır, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Dr. Mustafa Erdem, yaklaşık bir ay önce gerçekleşen bir ameliyat sırasında yaşamını yitiren bir hastanın yakınları tarafından, evinin önünde ağır şekilde darp edildi ve ölümle tehdit edildi. Şiddet devam ediyor, çünkü şiddet dili devam ediyor. Buna dur demek için şiddete 'hayır' diyoruz' sözlerini kaydetti.

Zeynep Irmak ÖCAL