Barcelona, Mestalla Stadı'nda oynanan maçta Valencia ile 1-1 berabere kalmasına rağmen ilk maçı 7-0 kazanmasından dolayı finale çıkmaya hak kazandı.

Maçta Valencia'nın golünü 39. dakikada Negredo atarken, Barcelona'nın golü ise 84. dakikada Wilfrid Kaptoum'dan geldi.

Barcelona'da Messi, Neymar, Luis Suarez, İniesta, Pique, Busquets gibi yıldız futbolcular Valencia maçı kadrosuna alınmayıp dinlendirildi. Ayağında hafif sakatlığı bulunan Arda Turan ise tedbir amacıyla kadroya alınmadı.

Barcelona aynı zamanda 38. kezle Kral Kupası'nda en çok final oynayacak takım olma rekorunu da kırdı. İspanya Kral Kupası'nın son şampiyonu ve 27 kez kazananı Barcelona, bu kupada peş peşe 3. kez finale kalma başarısını da gösterdi.

Valencialı taraftarlar, futbolcular, teknik direktör Neville ve kulüp yönetimini protesto için maça gitmedi. Valencia'nın fanatik taraftar grupları, Mestalla Stadı önünde toplanıp maç boyunca stat dışından takımları aleyhine tezahüratta bulunup, teknik direktör Neville'ın istifasını istedi.

İspanya Kral Kupası'nın diğer finalisti ise Celta-Sevilla maçından sonra belli olacak. İspanya Kral Kupası'nın finali 21 Mayıs'ta tek maç üzerinden oynanacak.