Samsun Akın Dil Eğitim tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) kampının altıncısı Serra Otel'de yoğun bir katılımla gerçekleşti. 29 Mart'ta başlayan ve 3 gün süren kampa Samsun ve çevre illerden gelen yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Samsun Akın Dil Eğitim Merkezi kurucusu ve öğretmeni Serdar Ozan Hoşafcı ile birlikte gerçekleştirilen kampta, YDS öncesinde genel tekrar, soru çözümü, sınav teknikleri ve kelime çalışmaları yapıldı.

Samsun Akın Dil Eğitim Merkezi kurucusu Serdar Ozan Hoşafcı, 'Samsun Akın Dil Eğitim Merkezi olarak özgün materyal ve testlerle tüm öğrencileri YDS'ye hazırlıyoruz. Derslerimize katılan öğrencilerin tümü ek ders, özel ders ve kaynaklardan yararlanmaktadır. Sınava az bir zaman kala düzenlediğimiz YDS kampı sayesinde tüm adaylar son bir kez bütün konuların üzerinden geçerek sınavın püf noktalarını hatırlamış oluyor. 6 aylık bir zaman içerisinde öğrencilerimizi 2 Nisan'da yapılacak olan YDS'ye hazırladık. Derslerimiz bittikten sonra yaptığımız YDS kampında genel tekrar, soru çözümü, sınav teknikleri ve kelime çalışmaları yapıyoruz' dedi. YDS için son dönemece girildi. Son zamanların verimli kullanılabilmesi için YDS'ye hazırlanan kursiyerlere yoğun bir program hazırladık' dedi.

SEVİYEYE GÖRE FARKLI PROGRAMLAR

Akademik kariyer yapmak isteyenlerin, bankacıların, bakanlık çalışanlarının, mühendislerin ve çeşitli kurumlarda çalışanların, YDS'ye gireceğini aktaran Hoşafcı, İngilizce altyapısı olmayanlar için uyguladıkları eğitim programlarıyla fark yarattıklarını belirtti. Altyapısı olup hedefi 70 ve üzeri olanlar için de ayrı bir YDS grubu oluşturduklarını söyleyen Hoşafcı, öğrencileri YDS'ye hazırlarken bol soru çözümü ve kelime çalışmaları yaptıklarını belirtti.

KELİME BİLGİSİ ÇOK ÖNEMLİ

Kelime bilgisinin bu sınav için çok önemli olduğunu kaydeden Hoşafcı, 'YDS, gramer ve kelime bilgisinin ölçüldüğü, günlük konuşma dilinin yer almadığı bir sınav. Kelime bilgisi bu sınavda hayatî olduğu için derslerimizde haftada bir günü tamamen kelime çalışmalarına ayırıyoruz. YDS yılda 2 defa yapılıyor. İlk sınav 2 Nisan'da ikincisi de eylül ayında yapılacak. Sınavda toplam 80 soru bulunuyor. Bunların içinde kelime bilgisi, cümle tamamlama, uygun olmayan cümleyi bulma, eş anlamlılar, zıt anlamlılar, çeviri soruları, paragraf, anlatım bozuklukları soruları yer alıyor' diye konuştu.

YDS'YE KİMLER GİREBİLİR

YDS'ye farklı amaçlar için girildiğini söyleyen Ozan Hoşafcı, 'Bu sınava doçent, doktora ve sanatta yeterlilik adayları, yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları, herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı almak isteyenler giriyor. Ayrıca Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar da YDS'ye girmek zorunda' dedi.

Zeynep Irmak ÖCAL