Türkiye'yi derinden sarsan bu korkunç cinayet Özgecan Aslan'ın yanmış bedeninin 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile gün yüzüne çıktı.

Özgecan Aslan cinayetinden sonra Türkiye'nin her köşesinden binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükumetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü.

Fatma Taşçı Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret etti

Özgecan Aslan kimdir?

Özgecan Aslan, Mersin'de 22 Ekim 1995 tarihinde doğmuş. Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisiydi. Mersin'de doğup büyüyen ve psikolog olmak isteyen Özgecan Aslan'ın hayatı okuldan eve gitmek için bindiği bir minibüste vahşice katledilerek son buldu.

Evet bugün 11 Şubat ve Özgecan Aslan aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu. Twitter'da geniş yer bulan Özgecan Aslan için bazı ünlü isimler de paylaşımlarda bulundu.

Çağla Şikel: 'Ve tabiiki #ozgecanaslan #unutmadık #unutmayacağız'

Işın Karaca: 'Tam bir sene geçti gidişinin üzerinden.
Biz çok bir şey değiştiremedik sen gideli annesinin kınalı kuzusu.. Ama inan değişsin diye savaşımızı bırakmayacağız ve asla susmuyoruz..
Mekanın cennet olsun'

Ebru Gündeş: 'Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız…'

Bengü: 'Unutmayacağız'